Z Klause by se mohl stát kopací míč, bojí se bohatý přítel exprezidenta

08.03.2013 8:07

Zdá se pravděpodobné, že exprezident Václav Klaus se politického života jen tak nevzdá. Pokračování v aktivní politice se ovšem nezamlouvá ani jeho nejbližšímu okolí. Klausův rodinný přítel, podnikatel Ranko Pecič v rozhovoru pro online deník Týden.cz popsal svoje obavy, že by se z něj mohl v budoucnosti stát kopací míč.

Z Klause by se mohl stát kopací míč, bojí se bohatý přítel exprezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Anketa

Kterého prezidenta ctíte nejvíce?

11%
5%
19%
8%
20%
37%
hlasovalo: 23633 lidí

"Jsme svědky toho, že se pan prezident Klaus vždy dokáže vyjádřit jasně a zřetelně i ve věcech, které nejsou zrovna populární a pro mnoho lidí přijatelné a které mu nepřináší žádný bod v popularitě. Pozastavím se jen u jeho názoru na Evropskou unii. Později se ukázalo, že bohužel či bohudík, měl pravdu. Jako ekonom a velký vizionář byl vždy schopen poukázat jak na dobré, tak i na špatné věci ve společnosti a myslím si, že to byl z jeho strany dost velký přínos," vyzdvihl přednosti Klausova působení jeho dlouholetý přítel. Pecič je dovozcem luxusní značky oblečení Hugo Boss do Česka a je otcem pražské radní Aleksandry Udženiji.

Za celou dobu prý přitom nezaregistroval, že by naopak jako prezident České republice něčím uškodil. "Řeknu to tak: určitě neuškodil víc, než mnozí politikové, kteří byli a dosud jsou na politické scéně ČR," dodal.

Působení v politice má svá úskalí

Klausův přítel předpokládá, že současná atmosféra exprezidenta přiměje k dalšímu aktivnímu působení na české politické scéně, což s sebou ale může nést i určité problémy. "Bojím se, že to všechno, co se poslední dobou kolem pana prezidenta Klause děje, ho ještě více vyprovokuje k tomu, aby dál pokračoval v politické aktivitě. Jak je známo, pan Klaus je - jak se říká ve sportovní terminologii - mistr návratu," míní Pecič.

"Osobně si myslím, že by v politice měl skončit a věnovat se věcem, které mohou být stejně hodnotné jako působení v politice. Mrzelo by mě moc, kdyby se z jeho eventuálního pokračování ve vysoké politice stal míč, do kterého si každý kopne," dodává.

Ranko Pecič se domnívá, že nejvyšší politické funkce završené úřadem prezidenta museli Klause zákonitě do jisté míry změnit. "Vzhledem k tomu, že Václava Klause i jeho ženu Livii dobře znám, představuji si, jak ráno když vstanou, Livia jde vařit kávu či čaj, pan Klaus jde nakoupit čerstvé pečivo a pak spolu snídají... Kdyby toto dokázali, pak bych tento fakt považoval za návrat k 'normálnímu' životu. Nejsem si ovšem jistý, že se tak stane, a byl bych hodně překvapen, kdyby k tomu došlo," uzavírá Pecič pro Týden.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…