Žádné lepení pytlíků. Čtěte, co dělají v base naši slavní odsouzení

31.05.2013 8:02

Několik známých osob tráví již několik měsíců v podmínkách odnětí svobody ve věznicích. Například poslanci David Rath a Roman Pekárek, několik komunálních politiků nebo bývalý šéf pražské městské policie Vladimír Kotrouš. Za mřížemi rozhodně nezahálejí. Konkrétně Kotrouš začal pracovat v kovovýrobě.

Žádné lepení pytlíků. Čtěte, co dělají v base naši slavní odsouzení
Foto: Tomáš A. Nový
Popisek: David Rath je převážen do litoměřické vazební věznice

Bývalý ředitel pražské městské policie Vladimír Kotrouš si v březnu začal odpykávat pěti a půl letý trest za korupci. Trest vykonává ve věznici na Pankráci, kde byl podle informací serveru Týden.cz zaměstnán v kovovýrobě.

Jak se někdejší hlavě pražských „měšťáků“ v nápravném zařízení daří, nemůže vedení věznice Pankrác prozradit. „Nedostali jsme od něj svolení, abychom mohli poskytnout cokoli k jeho osobě,“ uvedl její mluvčí. O tomtéž nechce mluvit ani Kotroušova advokátka. Bývalý šéf policie si kvůli rodině přál, aby mohl trest vykonávat v Praze, což vedlo k tomu, že musel přijmout zaměstnání, které mu v pankrácké věznici bylo nabízeno. Na Pankráci se kromě rozsáhlé kovovýroby prý pracuje rovněž v tiskárně.

„Je to jakoby továrna. Dělá se zde toho mnoho, od plotů přes obráběcí stroje až po menší domky. Nyní má věznice velkou zakázku,“ vypráví mluvčí pankrácké káznice.

Poslanec David Rath, který již přes rok ve vazbě čeká na soud kvůli úplatkářství, rovněž na pryčně nezahálí. Věnuje se intenzivně zejména zákonodárné činnosti a v provizorních podmínkách sepsal již dvanáct legislativních návrhů. Prosazoval například regulaci bojových plemen psů nebo nulovou DPH na ovoce a zeleninu. Kolegové ve sněmovně však většinu jeho nápadů zavrhli.

Z dalších vězeňských „celebrit“ například známý Jiří Kajínek šije hračky. Ředitel nejpřísněji střežené české věznice se pochlubil, že u něj pracují všichni vězni, odsouzení na doživotí, i když je pro ně nalezení práce velmi obtížné vzhledem k přísnému režimu, jemuž podléhají.

Z bývalých známých trestanců působí zajímavě například pracovní zařazení Petra Macha. Někdejší majitel fotbalové Sparty, který v devadesátých letech rád vystavoval na odiv luxus, si odseděl pět let za krácení daní a při výkonu trestu pracoval v infekční prádelně. Poslední rok působil jako tzv. „brigadýr nástupního oddělení“, kdy jeho úkolem bylo seznamovat nové vězně s prostředím pankrácké věznice.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…