Zámecký pán se vysmál Karolíně Peake za slova o Parkanové

31.12.2012 14:52

Podle historika a šlechtice Jana Berwida-Buquoye, který v roce 1997 získal po svých předcích barokní zámek Tábor-Měšice, mají Karolína Peake a Vlasta Parkanová společnou jedinou věc – a to, že se obě zapsaly do Guinessovy knihy rekordů. Jedna jako zpěvačka, ze které se stala ministryně, a druhá tím, že byla v čele ministerstva jen osm dní.

Zámecký pán se vysmál Karolíně Peake za slova o Parkanové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

„Na rozdíl od politické turistky Vlasty Parkanové má Karolína Peake své zásady a není jí jedno, kdo jí přistrčí ke korytu. Je velice atraktivní ženou. Tedy ve srovnání s poslankyní Parkanovou, které v žádném případě znásilnění nehrozí. Peake je všemi mastmi mazaná oportunistka snažící se v parlamentu dělat a prosazovat politiku. Tím se rovněž liší od Parkanové. Ta sice také zasedá v parlamentu, ale politiku v něm nedělá. Sedí tam pouze na židli,“ vypočítává na svém blogu na serveru Aktuálně.cz Jan Berwid-Buquoy.

Podle něj mají obě političky společnou jedinou věc, a sice vstup do Guinessovy knihy rekordů, jak píše. „Vlasta Parkanová je první zpěvačkou na světě, která se stala ministryní obrany a Karolína Peake je první ženou na světě ve funkci ministryně obrany, vykonávající svůj úřad pouhých osm dní,“ píše v žertu historik.

Berwid-Buquoy v textu naráží na slova Karolíny Peake o další ministryni obrany Vlastě Parkanové - Peake pronesla, že na ministerstvu odmítla následovat cestu Parkanové, která nedržela ministerské otěže zcela ve svých rukou.

„Vlasta Parkanová má na krku soud. Karolína Peake byla na ministerstvu obrany tak kratičkou dobu, že nestačila splnit žádnou skutkovou podstatu, za kterou by musela za mříže,“ poukazuje Berwid-Buquoy na škodu 658 milionů korun.

„Jak je to možné, že jakási potrhlá důchodkyně, jenž si ve své stařeckosti omylem objednala za 50 Kč struhadlo na cibuli, které nepotřebuje, je nemilosrdně buzerována výkonným orgánem státu a vrcholný politik způsobující občanům stamiliónové škody je sice trestně stíhán, ale neplatí za své selhání ani korunu?“ ptá se dále.

„Případ Karolíny Peake se mi jeví zcela deduktivně jako v kauze Parkanové. Ona sama se k tomu přiznala: ‚Bála jsem se, že dopadnu jako Parkanová.‘ Jinými slovy lze výrok interpretovat tak, že jepičí ministryně obrany má obavy z toho, že by v budoucnu (na základě své notorické nekompetence a zásadní neznalosti věci) zcela určitě provedla podobnou nehoráznou pitomost jako její předchůdkyně, která by nás opět stála např. dalších 658 milionů Kč,“ uzavírá Berwid-Buquoy na svém blogu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…