Zeman utřel Dienstbiera: To politické dítě si nic nepamatuje

09.01.2013 18:38

Jiří Dienstbier se vyjádřil o svém prezidentském soupeři Miloši Zemanovi, že je představitelem mafiánského kapitalismu. „Je to politické dítě,“ kontroval pro Parlamentnilisty.cz Miloš Zeman a vysvětlil, co by si sociálně-demokratický kandidát uvědomil, kdyby mu nescházela paměť.

Zeman utřel Dienstbiera: To politické dítě si nic nepamatuje
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Miloš zeman u pamětní desky Karla Kryla

„Miloš Zeman je představitelem mafiánského kapitalismu a je obklopen takovými lidmi, jako je Miroslav Šlouf. Já se chci zastávat všech občanů České republiky a nechci, aby se zde zaváděly metody, které doprovázely Zemanovu vládu,“ hřímal Jiří Dienstbier do médií.

Proti mafiánskému kapitalismu jsem bojoval, když Dienstbier mlčel

„Jiří Dienstbier je politické dítě,“ řekl pro Parlamentnilisty.cz Miloš Zeman. „Kdyby byl politicky dospělý, věděl by, že mafiánský kapitalismus vzniknul v České republice počátkem. 90. let,“ dodal exkluzivně pro ParlamentníListy.cz. Konstatoval dále, že naopak, jako první právě proti mafiánskému kapitalismu bojoval, zatímco Jiří Dienstbier mlčel.

„Ať si Jiří Dienstbier srovná svoje výroky o kupónové privatizaci s mou kritikou vůči ní. Ať si vzpomene na mou kritiku tunelářů či praní špinavých peněz,“ připomínal Zeman. „U Jiřího Dienstbiera to však není ztráta paměti, ale její nedostatek,“ dodal.

Zbývá objasnit dvě anonymní položky na volebním účtu, což musí bankovní dům

Během oběda v Malostranské besedě došlo i na medializované problémy ve financování Zemanovy prezidentské kampaně. Některá média vyjadřovala podezření, že je Zemanova kampaň financovaná ruskou ropnou společnosti LUKOIL. „Jsem rád, že i ruská společnost „Lukoil“ veřejně potvrdila, že na mou kampaň nedala ani korunu,“ řekl Zeman. Dodal, že společnost Lukoil ve svém prohlášení konstatovala, že nepodporuje žádnou zahraniční politickou kampaň.

Podle něj nyní zůstávají nevyjasněné pouze dvě položky, každá ve výši 50 tisíc korun. „Netuším, od koho jsou, ale to ani není můj problém. Je to věcí České spořitelny, konstatoval Zeman. Jak dodal, na tento transparentní účet nelze přijímat anonymní platby, musejí být tak dohledatelné alespoň bankovním domem. „V případě, že není možné dárce dohledat, tyto peníze se nepoužijí. Jak říkám, nemohu k tomu zatím nic říct, je věcí České spořitelny, aby to dohledala, konstatoval Zeman.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…