Známe pravdu o nemoci Stanislava Grosse. Od jeho manželky

27.01.2014 13:47

Pondělní spekulace bulváru o tom, že je bývalý sociálnědemokratický premiér Stanislav Gross vážně nemocný, jsou a zároveň nejsou pravdivé. Jak ParlamentníListy.cz zjistily, Gross s jistou chorobou v současné době bojuje. Ovšem to, že by šlo o závažnou nemoc, kterou naznačil například Blesk, jednoznačně jeho manželka Šárka popírá.

Známe pravdu o nemoci Stanislava Grosse. Od jeho manželky
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ex-premiér Stanislav Gross

Bulvární deník uvedl, že se kolem Stanislava Grosse začaly poslední dobou množit zprávy, že je nemocný. Dokonce se údajně objevily i názory, že by měl bojovat s rakovinou, léčit se a nepracovat.

ParlamentníListy.cz proto oslovily s dotazem jak samotného Grosse, tak i jeho ženu – Šárku Grossovou. A ta obavy o zdraví bývalého benjamínka české politiky poněkud zmírnila.

„Já sice bulvár nečtu, takže nevím, co přesně v něm dnes píší. Pravdou je, že má manžel nyní problémy s páteří a tím pádem má oslabenou pravou ruku. Čekají ho vyšetření a možná i operace. Věřím ale, že bude opět v pořádku,“ sdělila naší redakci Grossová.

Blesk k domněnkám o tom, že by mohl čtyřiačtyřicetiletý Stanislav Gross mít vážné zdravotní problémy, došel podle toho, že v poslední době prý nevypadá zrovna nejlépe.

Anketa

Klára Samková jako lídryně Úsvitu do EP... Vybral si Okamura správně?

78%
22%
hlasovalo: 1192 lidí

Nachytal ho, jak v minulém týdnu docházel někdejší politik do své advokátní kanceláře na pražském Smíchově. Po chodníku šel prý sice poměrně svižně, ale tvář měl pobledlou, pohublou a i málo všímavý člověk musel zaznamenat, že má skutečně problémy zejména s pravou rukou.

Údajné zdroje z okolí expolitika s postřehy bulváru při jeho sledování

A tou dřív, coby pravák, dělal vše. „Teď s ní nezazvonil na zvonek ani s ní neotevřel dveře. Vlastně s ní během cesty od auta neudělal vůbec nic. Po celou dobu mu jen bezvládně visela podél těla,“ všiml si bulvární deník. Podle něj navíc nejde o nic náhodného, poněvadž měl Gross s pravou rukou prý problém už loni na podzim, kdy se na jednom křtu knihy kamaráda z Miami objevil s palcem v dlaze a obvázanou rukou. Tvrdil však, že to údajně není nic vážného, ale poté přestal chodit do společnosti. Ujít si nechal dokonce podle Blesku i „vnitrácký" mejdan.

Deník se však odvolává na údajné blíže nespecifikované zdroje z okolí Grosse, které prý tvrdí dokonce to, že se expolitik jezdí léčit do zahraničí.

Kdo je Stanislav Gross?

Čtyřiačtyřicetiletý Stanislav Gross je český právník a bývalý sociálnědemokratický politik. Od dubna 2000 do léta 2004 byl ministrem vnitra, od roku 2001 statutárním místopředsedou ČSSD, od r. 2002 1. místopředsedou vlády. Po propadu ČSSD ve volbách do Evropského parlamentu v červnu 2004 a odstoupení Vladimíra Špidly ho nahradil ve vedení strany i jako předseda vlády. Z této funkce odstoupil 25. dubna 2005 po tříměsíční vládní krizi způsobené aférou kolem jeho financí; 24. září 2005 opustil vysokou politiku úplně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…