Gayové ničí důkazy. V Praze chtěli chodit nazí a leštit si hýždě

08.08.2011 12:00

UVNITŘ DOKUMENTY Záštita festivalu homosexuálů, bisexuálů a transsexuálů Prague Pride ze strany pražského primátora Bohuslava Svobody vyvolala velké množství negativních i pozitivních reakcí i uvnitř samotné ODS. Neméně pikantní a zajímavý je samotný program této akce.

Gayové ničí důkazy. V Praze chtěli chodit nazí a leštit si hýždě

Petr Hájek ve svém vyjádření pro ParlamentníListy.cz označil homosexuály nepřímo za devianty. „Vždyť kdo upírá deviantním spoluobčanům právo veřejně demonstrovat za prosazení hodnotového světa, v němž již řadu let je jediným „ohroženým druhem" typicky běloch, heterosexuál a křesťan, v němž občanské ctnosti jako vlastenectví jsou denně vystaveny plivancům na mediálním pranýři? Šokující však je, když se tohoto pokřiveného hodnotového světa zastává a dokonce ho svou autoritou „zaštiťuje" údajně pravicový primátor či poslanec," uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Více: Praha plná úchylných gayů. S podporou primátora z ODS, zuří Hájek

Vrátil se k tomu i v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu. „Rozhodně to je deviace. V latině slovo deviare znamená odchýlit se z cesty, znamená odchylku od obvyklého jednání. Je to samozřejmě devace, protože normou je, doufám, stále je heterosexuální vztah dvou lidí, kteří v rodině zplodí děti," řekl zde Hájek a upozornil i na „speciality" programu festivalu.

Více: Hájek znovu zuří: Podporujete gayskou rychloseznamku, koženou zónu...

Proti vměšování třinácti velvyslanectví do vnitřních záležitostí České republiky se ve svém vyjádření ohradil prezident Václav Klaus. Například velvyslanectví Spojených států kritizovalo vyjádření Petra Hájka k homosexuálům.

Vyjádření prezidenta:

Klaus: V mých názorech týkajících se pochodu gayů mě podpořil arcibiskup Duka

Nazí gayové do 25 let vstup zdarma

V programu se v době, když již Prague Pride měla záštitu primátora, vyskytovala například akcí s názvem „Naked party". Jistou diskriminací by na tomto setkání mohli trpět oblečené osoby starší 25 let. „Vstupné: 100 kč nahé osoby, 150 kč osoby v trenkách, 0 kč nahé osoby do 25 let, 50 kč osoby do 25 let v trenkách VÝTĚŽEK ZE VSTUPNÉHO BUDE ODESLÁN ORGANIZÁTORŮM PRAGUE PRIDE 2011," psalo se v pozvánce. ParlamentníListy.cz obeslaly všechny poslance a senátory ODS a všechny poslance s TOP 09 s dotazem, zda jim záštita podobných akcí ze strany primátora a starosty Prahy 1 Oldřicha Lomeckého z TOP 09 připadá vhodná, a posléze byla akce z webu Prague Pride smazána.




Zrušena byla i akce Dirty disco, která byla uvedena takto: „Držte si své diskokoule -  pofrčíme z disko-kopce! Poprvé v historii Vám BOYS Party přináší nejšpinavější disko bar v Praze. DJ Scotty Vás vezme na šílenou cestu roztočenou v rytmu nejlepších remixů populárních disko šlágrů okořeněnou několika popovými výstřednostmi posledních let. Nablýskejte si prdelky a přijďte 12. srpna na pořádnou party do FLIRT Baru. Drinky po celou noc, výborná hudba, klimatizované prostředí a spousta překvapení".



K tématu:

Prezident Klaus: K výrokům Petra Hájka na adresu homosexuálů

Nalíčení pánové v sukních

Středeční Welcome festival Carnival zůstal. Ten se zase ohlašuje tímto způsobem: „Začněme bujaré oslavy prvního pražského Gay Pride ve Friends. Nechte se na průvod inspirovat fotografiemi z Gay Pride oslav celé Evropy, protože jestli už máte mega ulítlý obleček ready, můžete zjistit, že jste ještě hluboko pod možnostmi Vaší představivosti. Performance s festivalovou tématikou, fixy pro body painting, video projekce a hodiny té nejmonstróznější muziky. Přijďte v kostýmu, či nalíčení a welcome drink zdarma Vás nemine!"

K tématu: Bátora napsal Eisenovi. Nesouhlasí s jeho podporou pochodu gayů

Pochody gayů jsou známé po celé Evropě, že na nich jsou nahé či polonahé osoby v různých kožených oblečcích a podobně.

Pořadatelé nezapomněli ani na genderově tápající jedince. Připravili pro ně akci Transgender Me - Afterparty. „Tento den patří TRANSGENDER lidičkám a nejen pro ně rozjedeme ve Friends doposud nevídanou ohromnou Travesty show ve stylu „kdo má sukni a líčení je na jevišti". Vystoupí nejlepší slečny a dámy a lady, které jsou na travesty trhu v Praze k dispozici. Zároveň proběhne AFTERPARTY slavnostního otevření výstavy transgender fotografií. Šílený večer plný úžasně šílených lidí na šílené show. Drinky v akci, nenechte si ujít nejlepší travesty mejdan roku!"

Páteční Oh my Gay párty zase láká tímto způsobem: "Za mixážním pultem se představí mladý talentovaný Raffael de La Rue, který se pravidelně objevuje na line-upech českých prestižních klubů. A samozřejmě nebude chybět duo rezidentů OMGeez, kteří to rozpálí svým energickým setem. A těšit se můžete také na atraktivní tanečníky, sexy OMG barmany a jedinečnou strhující atmosféru celé noci."

Proč tolik HIV mezi gayi?

Pořadatelé neopomněli ani otázku zdraví a problematiku vysokého výskytu nákazy HIV v gay komunitě kvůli vysoké promiskuitě v této komunitě.V pátek se proto koná panelová diskuse s odborníky na téma Prevence HIV v gay komunitě.

Pozváni budou hlavní manažerka programu HIV, zástupce ministerstva zdravotnictví, zástupci gay organizací, streetworker pro prevenci v HIV komunitě, streetworker v programu Sialon, zástupci ČSAP.

K věci:
Gay aktivista Hromada: Klausi, Hájku, mezi námi vám bude lépe 
Peklo kolem Petra Hájka. Gayů se zastal už i Vít Bárta 

Hlavní témata budou například: „Co je příčinou malého zájmu o riziko HIV v české gay komunitě ? ČR je spolu s Běloruskem a Lotyšskem na špici v četnosti nechráněných styků, cítíme, že jsme v dobré společnosti ? Pokud ne, co s tím ? Co by se mělo udělat pro zvýšení povědomosti o současné epidemii syfilis ? A co riziko nechráněného análního sexu a rakoviny konečníku ?"

Pochod gayů vs. pochod pro rodinu

Průvodem hrdosti gayů a leseb vyvrcholí v Praze 13. srpna pětidenní Festival tolerance. Karnevalový pochod sexuálních menšin s názvem Prague Pride se v hlavním městě uskuteční poprvé, ale v Čechách je to už několikátá akce tohoto typu.

SLEDUJEME TÉMA HÁJEK A HOMOSEXUÁLOVÉ

„Je to kulturní a lidskoprávní festival. Účastníci této akce se můžou těšit na fotografické výstavy, na divadelní a filmové představení, na koncerty a samozřejmě i na klubové večery. Vrcholem programu je průvod centrem Prahy. Bude to průvod s karnevalovými prvky," popsal Czeslaw Walek.

Jako určitá protiakce proběhne i Pochod pro rodinu. Ten pořádají Mladí křesťanští demokraté ve spolupráci s KDU-ČSL a Hnutím pro život ČR. „Považujeme za znepokojivé, když se ve společnosti mluví výhradně o právech homosexuálů, zatímco zájmy tradiční většinové rodiny nikdo nehájí," uvedl k akci na webu své organizace předseda mladých lidovců Petr Jurčík. Pochod pro rodinu lidovci uspořádají už podruhé. Má i podporu konzervativní Akce D.O.S.T.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…