ODS vymetá Jančíka, Šťastný mu chce zrušit základnu

21.03.2011 12:07

VÍME PRVNÍ Pražská regionální rada ODS se dnes bude od 17 hodin zabývat mimo jiné situací v oblastních sdružení v Praze 5 a Praze 1. Konkrétně existuje podezření na nábor černých duší v místním sdružení Smíchov, jehož dlouhodobým předsedou byl kontroverzní exstarosta Prahy 5 Milan Jančík. Předseda pražské ODS Boris Šťastný ParlamentnímListům.cz sdělil, že podpoří zrušení tohoto místního sdružení.

ODS vymetá Jančíka, Šťastný mu chce zrušit základnu

„Vyslechnu si informace od obou zpravodajů. Nové vedení oblastního sdružení Prahy 5 informovalo o náboru černých duší v místním sdružení Smíchov. Návrh na zrušení tohoto sdružení podpořím. To považuji za úplné minimum v boji proti velrybářství," řekl ParlamentnímListům.cz Šťastný.

„Neznám detaily, vyslechnu si informace od zástupce Prahy 5 a na základě nich se rozhodnu," řekl ParlamentnímListům.cz místopředseda pražské ODS Pavel Klega na dotaz, zda podpoří zrušení Smíchova.

Dva zpravodajové

Místopředseda a pražský radní Josef Nosek, který dostal za úkol informovat právě o Praze 5, se nechtěl vyjadřovat. "Nezlobte se, ale nejprve bych to rád prodiskutoval s kolegy, než budu cokoli říkat do médií," řekl redakci.

Zato člen regionální rady Tomáš Portlík podobně jako Šťastný zrušení Smíchova podpoří. "Zrušení tohoto místního sdružení je legitimní krok. Je evidentní, že tam docházelo k náboru černých duší a hovoří se o tom již od roku 2007. Účelové nábory poškozují ODS. Na druhou stranu je ale na Praze 5 řada zdravých sdružení, čili podle mě by se zrušení mělo týkat Smíchova," řekl redakci Portlík.

Reakci dalších členů regionální rady zjišťujeme.

Regionální rada se možným odebráním licence ODS v Praze 1 a 5 zabývala již 22. února. Místopředsedové pražské ODS Josef Nosek a Rudolf Blažek měli do 30 dnů navrhnout, jak bude ODS problém řešit. Licence místních a oblastních sdružení odebírá výkonná rada ODS.

Postjančíkovská Praha 5 se snaží bojovat s čenými dušemi

Ve středu 23. března zvolil sněm Oblastního sdružení ODS Praha 5 nové „nejančíkovské" vedení s předsedou Zdeňkem Zajíčkem, který je současně náměstkem ministra financí. Nové vedení oblasti se rozhodlo zakročit proti účelovému nabírání členů. Oblastní rada na doporučení oblastního sněmu na svém prvním zasedání schválila klíč pro výpočet delegátů na následující sněmy ODS Praha 5.

Za každé sdružení budou na oblastním sněmu dva delegáti automaticky, do padesáti členů za každých deset členů jeden delegát. Nad padesát pak již jen za každých 25 členů a nad sto za každých započatých sto členů jeden. To má zabránit účelovým náborům členů.

„Kvůli nepřehlednosti členské základny a nefunkčnosti místního sdružení Smíchov, které již nemá ani svého předsedu - dosavadní předseda Milan Jančík na svou funkci rezignoval - schválila oblastní rada návrh na zrušení licence tomuto sdružení. K okamžitému řešení situace v místním sdružení Smíchov vyzval právě únorový oblastní sněm," řekl ParlamentnímListům.cz nový předseda oblasti Zdeněk Zajíček.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…