Zeman bude v rádiu pouštět vtip na ministry ODS. A řekne, kolik odevzdá státu

01.01.2013 9:54

Prezidentští kandidáti se snaží zaujmout své potenciální voliče všemi možnými způsoby. Miloš Zeman (SPOZ) kromě televizních spotů nabízí svůj program také v audiospotech, které jsou k dispozici na webu Zeman na Hrad a od 2. ledna je bude vysílat i Český rozhlas. V nahrávkách například slibuje, že dá část svého platu na státní dluh nebo že se bude účastnit parlamentních jednání.

Zeman bude v rádiu pouštět vtip na ministry ODS. A řekne, kolik odevzdá státu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Miloš Zeman

V prvním spotu Zeman přiznává, že prezident v našich podmínkách nemá neomezenou moc. Může ale inspirovat a získávat další příznivce. "Já jsem se zavázal, že v případě svého zvolení bych dával 30 procent svého platu na splácení státního dluhu. Samozřejmě vím, že je to kapička v moři, ale stejně tak bych mohl inspirovat ve volání po záchraně kulturních památek. Mohl bych inspirovat i pokud jde o prosazování rozumných investic místo plýtvavé státní spotřeby," říká Zeman.

Ne veto, ale připomínky

Miloš Zeman nepřímo vytýká oběma předchozím prezidentům, Václavu Havlovi i Václavu Klausovi, že nevyužívali dvou svých kompetencí - možnosti účastnit se zasedání vlády a vystupovat před parlamentem. "Já tvrdím, že daleko důležitější než právo veta je přesvědčovat ty poslance, senátory a ministry o tom, že zákon by měl vypadat tak či onak a říkat jim konkrétní argumenty, to znamená preventivní akce," prohlašuje kandidát na příští hlavu státu.

Dělá si legraci z ministrů

V posledním spotu pak Zeman upozorňuje, že mezi českou vládnoucí elitou scházejí odborníci. Strefuje se i do současných ministrů. "Každý ministr obrany by měl například vědět, jak vypadá tank," nechybí ani narážka na odvolanou ministryni obrany Karolínu Peake (LIDEM). "Na české politické scéně se teď pohybují amatéři, kdy ministr zemědělství nerozezná žito od pšenice, kdy ministr průmyslu je anesteziolog, takže další už bude asi jenom patolog. Kdy ministr financí je vystudovaný chemik. Tak tenhle amatérismus byl tím posledním motivem, proč jsem se rozhodl ucházet se o tuto kandidaturu," uzavírá Miloš Zeman s narážkami na ministry Kubu a Bendla (oba ODS) a šéfa státní kasy Kalouska (TOP 09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…