Odbory dopravního podniku rozhodly: Metro ve čtvrtek nepojede

14.06.2011 10:34

Pražské metro během čtvrteční stávky nepojede. Rozhodly o tom odbory dopravního podniku Prahy. Metro zůstane ale v ten den technologicky funkční. Ve čtvrtek v Praze a okolí vyjede asi třetina autobusů. Ke stávce se ale prý nepřipojí soukromí dopravci, kteří vozí cestující v rámci pražské integrované dopravy.

Odbory dopravního podniku rozhodly: Metro ve čtvrtek nepojede

Vedení pražského dopravního podniku se nedohodlo s odbory na zachování provozu metra během připravované čtvrteční stávky. Zaměstnanci metra prý budou respektovat čtvrteční stávku, dokonce se sami ke stávce přihlásili. Tak zdůvodnili to, proč metro nepojede od středeční půlnoci do půlnoci následujícího dne. Metro se tak v hlavním městě zastaví, stejně jako celá veřejná povrchová doprava.

Soupravy metra dojedou v noci ze středy na čtvrtek do cílových stanic dle platných jízdních řádů. Metro tak bude jezdit přibližně do jedné hodiny ráno.

"Odborové organizace dopravního podniku (DP) požadují po vedení DP neotevření stanic metra pro veřejnost z důvodu zajištění bezpečnosti cestujících a zaměstnanců a zajištění ochrany majetku," řekli dnes na brífinku odboráři. 

Na svou trasu zřejmě už nevyjedou noční tramvaje a autobusy. Jak bude vypadat denní provoz, není zatím zcela jasné.

Některé autobusy především v příměstských oblastech ale budou ve čtvrtek jezdit. Podle Filipa Drápala ze společnosti Ropid, která v Praze a jejím okolí organizuje hromadnou dopravu, budou zastavovat na co největším počtu zastávek, některé mírně změní i trasu, aby obsloužily co největší okolí.

SLEDUJEME téma: STÁVKA

Naděje na víkendový provoz metra podle Dvořáka existuje

Zaměstnanci dopravního podniku ale zdůraznili, že blokační opatření dělat nebudou. "Stávka není namířená proti zaměstnavateli. Je vedena proti vládě a jejím reformám. Bojujeme za všechny občany," řekl předseda odborové organizace metro pražského dopravního podniku Jiří Obitko. "Zároveň se omlouváme všem cestujícím za příkoří," dodal.

Podle informací České televize ovšem vedení dopravního podniku Prahy stále doufá, že provoz metra se podaří zachovat jako o víkendech, tedy, že nějaké základní soupravy ve čtvrtek vyjedou. Dopravní podnik podle svého ředitele Martina Dvořáka udělá pro to prý vše.

Psali jsme:
Klaus rozpálil odboráře Duška. Čtěte necenzurovaná slova
Odboráři se chovají jak teroristé, zlobí se právník Benda. Pravice kýve
Poslanci ODS někdo hrozí likvidací. Za to, co řekl o odborářích

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…