Šest fotek pražských dopravních tepen z pondělí… a Evropa zmlka

02.03.2021 7:37

„Je to tu taky ťažké, ale nie toľko,“ reagoval čtenář PL z Bratislavy, když viděl pondělní dopravu v české metropoli. Stačilo jen několik málo fotografií klíčových dopravních uzlů, aby bylo jasné i laikům, že je něco špatně. V Praze se na hlavních tazích pohybovaly pouze jednotky aut. Z toho logicky vyplývá, kolik desítek tisíc lidí je v hlavním městě z okolních míst a obcí. Díky zákazu překročení hranice okresu jich tudíž muselo mnoho zůstat doma. Obyvatelé poblíž uvedených tras si tak alespoň na pár dnů oddechnou od všudypřítomného smradu z výfuků.

Šest fotek pražských dopravních tepen z pondělí… a Evropa zmlka
Foto: TSK Praha
Popisek: Veletržní - Dukelských hrdinů, 1. března 2021

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí
ParlamentníListy.cz sledovaly důležité dopravní tepny v pondělí odpoledne, kdy provoz pravidelně houstne. Zaměřili jsme se asi na třicet kamer. Mezi hlavní, a pro Pražany nebude nutné zdůrazňovat, jak ucpané tyto silnice bývají, patřil pohled na  Argentinskou–Plynární, Podolské nábřeží, Wilsonovu, 5. května, Plzeňskou, Radlickou nebo Veletržní–Dukelských hrdinů. Stranou našeho zájmu nezůstaly ani příjezdové cesty, které byly kontrolovány hlídkami.

Zákaz přechodu z okresu do okresu zabral spolehlivě. Na řadě fotografií je patrných jen několik vozidel.

„Nezažila jsem to,“ svěřila se redakci obyvatelka pražských Dvorců. Jde o místo v Praze 4, kudy denně proudí tisíce aut směrem na Modřany nebo Barrandovský most. Opačným směrem pak do centra po nábřeží. „Že tady bude víc lidí běhat než jezdit autem, to si nevybavím ani z loňska, protože to byla pořád jedna dodávka za druhou,“ upozornila.

Obdobně se vyjádřil i holešovický rodák Michal Unger. „V Holešovicích je od rána klid, hlásím,“ napsal do redakce náš častý korespondent.

Zmíněné snímky jsme poslali na Slovensko, do Bratislavy. Někteří z našich tamních čtenářů a přispěvatelů jen tiše záviděli. „Tady je provoz hustý, ačkoli by neměl. Ale že to u vás bude až tak špatné, jsme nečekali,“ glosovali v reakci na přiložené fotografie dopravy z české metropole. „To byste měli poslat do Evropy, aby ztichla, že se v Česku nic nedodržuje,“ uzavřeli.

„Teď to budou tři týdny pekla. Samozřejmě, myslím na vás, hlavně na ty, kteří máte děti, a ještě máte home office. Ten home office je důležitý. Pokud můžete, nechoďte do práce. Někteří máte děti na distanční výuce už rok, je to extrémně náročné, ta psychika je strašná. Učíte děti jazyky, věnujete se jim, to je dobré. Menším čtete pohádky, pracujete z domova. Myslím na vás všechny, kteří se staráte o staré rodiče nebo o prarodiče. Starejte se, ochraňte jejich zdraví, jejich život. Bude to náročné pro všechny,“ sdělil v neděli premiér Babiš na svých sociálních sítích.

Radlická, V Holešovičkách, 5. května, Bělocerkevská a další vytížené ulice v pondělí zely prázdnotou (zdroj: TSK Praha)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…