Gigasport v Česku končí. Mohou za to prý reformy Nečase

03.03.2012 11:57

Skupina Kastner & Öhler na začátku prázdnin ukončí provoz 11 českých a jedné slovenské prodejny sportovních potřebami a oblečení Gigasport. Na svých webových stránkách o tom s odvoláním na zdroje z managementu skupiny informoval rakouský deník Der Standard.

Gigasport v Česku končí. Mohou za to prý reformy Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Ředitel skupiny Kastner&Öhler Andreas Zinschitz rozhodnutí zavřít 11 českých a jednu slovenskou prodejnu Gigasport zdůvodnil tím, že se jejich hospodaření výrazně zhoršilo a výhled do budoucna není příznivý. Rakouská společnost by podle něj musela znovu investovat značné finanční částky do oživení prodeje v Česku a na Slovensku, takže raději zvolila variantu zavření prodejen.

Tržby Hervis sport stouply

Řetězec Gigasport se v Česku potýkal s výrazným poklesem tržeb. V roce 2010 se jeho tržby propadly na necelých 420 milionů korun z 589 milionů v roce 2009. Hospodaření tuzemských prodejen Gigasport skončilo v roce 2010 ztrátou 1,4 milionu korun. Tržby konkurenčních obchodů Sportisimo v roce 2010 podle údajů společnosti Incoma GfK v Česku meziročně klesly o 20 procent na 2,4 miliardy korun a tržby sportovních prodejen Hervis se zvýšily o 14 procent na 1,6 miliardy korun.

"Pokles tržeb prodejen Gigasport v roce 2010 je způsoben výrazně nižšími příjmy domácností v Česku. Nutné vládní reformy se negativně odráží v maloobchodním prodeji a úbytek zákazníků je patrným," uvedlo ve výroční zprávě za rok 2010 vedení české pobočky Kastner & Öhler. Loňské výsledky hospodaření prodejen Gigasport zatím nebyly zveřejněny.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Katastrofa století. A vláda nic.“ Mrazy zasadily v ČR krutou ránu

9:11 „Katastrofa století. A vláda nic.“ Mrazy zasadily v ČR krutou ránu

POHLED SELSKÝM ROZUMEM „Za mého dětství se říkávalo, že brambory jsou pokrmem chudého lidu,“ vzpomín…