Janis Sidovský: Řada zpěváků i herců dělá skladníky

11.01.2021 16:15

Návrat diváků do divadel s negativním antigenním testem má řadu úskalí. Myslí si to divadelní producent Janis Sidovský, který byl hostem diskusního pořadu v pondělí na rádiu Impuls.

Janis Sidovský: Řada zpěváků i herců dělá skladníky
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Janis Sidovský

Anketa

Líbila se vám demonstrace za účasti Dana Landy a exprezidenta Klause?

19%
75%
hlasovalo: 16884 lidí
Ministr zdravotnictví Jan Blatný v pátek naznačil, že by se mohly kulturní akce konat za předpokladu, že účastníci předloží negativní test na koronavirus. Sidovský nápad chválí, ale v rádiu zapochyboval, že se tím situace vyřeší.

„Technicky si nedovedu představit, v kolik hodin by lidé museli přijít, abychom mohli zkontrolovat třeba 500 diváků, zda mají negativní test. Problém vidíme také v tom, že testy platí jen chvíli. Diváci by na ně museli chodit pomalu obden, aby mohli jít do divadla, druhý den do kina a podobně," zmínil.

Podle Sidovského je situace v kultuře kritická. Producent ale věří, že se diváci do divadel vrátí alespoň koncem dubna. Otázkou ale je, zda se vrátí umělci a další divadelní pracovníci. "Řada zpěváků i herců už dělá skladníky, rozváží pizzu, snaží se uživit rodiny. Už mi například psalo několik osvětlovačů, že se v létě nebudou moci vrátit na ta představení, protože už teď mají pracovní smlouvu, a potřebují pravidelný příjem."

Na adresu nevydělávajících umělců se v minulosti pro PL vyjádřila řada respondentů, mezi nimi zpěvák Dalibor Janda.

„Samozřejmě pro lidi, kteří mají půjčky, dluhy, musí platit podnájmy, je to těžké. Tomu rozumím. I když já osobně jsem vždycky řadě lidí říkal, že je obdivuji, že mají stotisícové, milionové půjčky a spí v noci dobře. Ptal jsem se, jak to budou splácet, kdyby třeba onemocněli. Lidi mají pořád pocit, že když budou v nouzi, tak jim někdo pomůže. Ale kdyby tady byl opravdu ten pravý kapitalismus, jako je třeba v Americe, tak by to tak nebylo. Tady je to pořád trošku socialistické, mnozí stále spoléhají na pomoc státu,“ řekl naší redakci. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…