Miliardář Tykač si stěžoval u Ústavního soudu. Neuspěl

03.08.2013 20:31

Miliardář Pavel Tykač si stěžoval na soudy, které se rozhodly nadále jej stíhat v kauze vytunelovaných CS fondů. Z těch měla v devadesátých letech zmizet miliarda korun. Podnikatel podal stížnost k Ústavnímu soudu, ten ji však zamítl.

Miliardář Tykač si stěžoval u Ústavního soudu. Neuspěl
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Těžba hnědého uhlí

„Soud neshledal porušení základních práv stěžovatele,“ uvedla k tomu mluvčí tribunálu Jana Pelcová. Soudy podle ní rozhodovaly zcela v souladu s ustálenými zásadami, a tak nebyl důvod jejich rozhodnutí měnit. „Tím spíše v situaci, kdy trestní stíhání stěžovatele je na samém počátku a v jeho průběhu může uplatnit všechna procesní práva a uvádět vše, co slouží k jeho obhajobě,“ dodala mluvčí.

Tykač podle serveru e15.cz  upozorňoval soud na řadu porušení svých základních práv, poukazoval na nedostatečné důkazy a svědecké výpovědi. Miliardář ovládající uhelný gigant Czech Coal opakovaně popírá jakákoliv podezření z podvodu. Přesto mu v červenci policisté zablokovali prostředky na čtyřech účtech a rovněž nemovistosti za 102 milionů.

Již v březnu mu kvůli stejné kauze zablokovali ve Švýcarsku tunu zlata a některá bankovní konta. Podle vyšetřovatelů si trestnou činností měl Tykač přijít v přepočtu na 342 milionů korun. Jeho celkové jmění podle časopisu Forbes činí 33 miliard.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…