Z 249 Kč sleva na 249 Kč. Albert se hájí, ale foto nelže

07.02.2024 10:10 | Reportáž

Přestože v poslední době roste obliba nakupování zlevněného zboží, existují i takové slevy, bez nichž by se čeští zákazníci zřejmě raději obešli. Jednou z takových akcí je sleva Albertu na prací prášek, který supermarket prodával v „akci“ za 249 Kč a zákazníkům s pomocí žluté akční cenovky tvrdil, že jej mají o polovic levnější. Realita však byla taková, že o žádnou slevu nešlo a totožných 249 Kč prášek stál i před „slevou“. Albert se hájí a ParlamentnímListům.cz popsal, jak je něco takového možné. Vysvětlení obchodu však drhne – foto nelže.

Z 249 Kč sleva na 249 Kč. Albert se hájí, ale foto nelže
Foto: Radek Kotas
Popisek: Akce v Albertu

ParlamentníListy.cz již upozornily na zvláštní „slevové akce“ obchodního řetězce Albert, kdy ve svých prodejnách českým zákazníkům nabízel „zlevněné zboží“, které bylo ve skutečnosti dražší, než před touto „slevou“. Například balení 6 plechovek Coca-Coly, které před slevou stálo 89,90 Kč, Albert nabízel v „akci za 94,90 Kč a tvrdil, že jde o slevu 17 procent z 115,60 Kč.
 
Skutečná, zlevněná cena, vycházející z nejnižší ceny za posledních 30 dní, jak to ukládá novela zákona o ochraně spotřebitele účinná od loňského ledna, by při takovéto akci přitom měla činit 74,60 Kč a cola by tak měla stát o více než 20 korun méně.
 
Že se něco takové děje v prodejnách Albert, si všímají čeští spotřebitelé poměrně často a „akční zlevněné zboží“, jež je prodáváno za stejnou cenu jako předtím – či dokonce vyšší – objevila rovněž redakce ParlamentníchListů.cz.
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hutka hypermarket je suverénně nejhorší obchod v republice !, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusebolero22 , 07.02.2024 10:24:00
Proto má v TV nejvíce reklam ! Kdysi dávno se říkalo : Dobré zboží se prodává samo, špatné se musí reklamovat ! Myslím, že to platí stále !

|  9 |  0

Další články z rubriky

Řešte ceny elektřiny. Teď. Buďte tvrdí. Návod pro Čechy

13:05 Řešte ceny elektřiny. Teď. Buďte tvrdí. Návod pro Čechy

V poslední době přibývá varování před brzkým růstem cen energií a také doporučení, aby si odběratelé…