„Sestra“ od lidovců. Jekot na Babiše: To nejhorší přišlo pak

23.08.2022 7:58 | Ze sítí

Odpůrci bývalého premiéra Andreje Babiše stále narušují setkání s voliči. Nejinak tomu bylo i v Kopřivnici, kde na Babiše křičela žena, která si ovšem k protestu vzala za krk své dítě. Dotyčná Kristýna Horynová nejenže protestuje proti Babišovi, ale v Kopřivnici kandiduje na kandidátce tamní KDU-ČSL, která už si kvůli ní vyslechla svoje. Tamní buňka lidovců se nechala slyšet, že jí chování matky nevadí, dokonce jí přijde adekvátní. „Lepší dítě na krku než na Krymu,“ padlo na její sociální síti.

„Sestra“ od lidovců. Jekot na Babiše: To nejhorší přišlo pak
Foto: Repro Twitter
Popisek: Kandidátka do zastupitelstva Kopřivnice Kristýna Horynová křičí s dítětem za krkem na Babiše

Anketa

Blíží se konec Zemanova mandátu. Jakou školní známkou hodnotíte jeho prezidentství? (Hlasování od 22. 8. 2022)

58%
13%
10%
9%
10%
hlasovalo: 16883 lidí
Jak již informoval Moravskoslezský deník, Andrej Babiš včera zavítal do Kopřivnice. Opět na setkání s voliči nebyl klid. Pozornost budila zejména matka s dítětem za krkem, která na Babiše křičela způsobem, který by se dal nazvat až hysterickým. „Estébáku, lháři,“ znělo na Babiše z plna hrdla a stále dokola.

Ochranka se snažila tvořit hráz mezi Babišem a zuřivou matkou s dítětem. To se z řevu matky na bývalého premiéra netvářilo zrovna šťastně. Babiš na dotyčnou nereagoval, na videu je také zřetelně slyšet výzva z okolí: „Prosím vás, nechte toho.“ Žena však Babiše pronásledovala dále. Dokonce se jí jedna přítomná snažila přesvědčit, aby svého konání zanechala, leč neuspěla.

Video sklízí převážně negativní reakce, především kvůli tomu, že žena si na akci vzala dítě. „Tvl takže tohle jsou fakt lidi dobra? Ta paní je na Džamilu, ne? A chudák dítě, tohle mu udělá matka nebo si ty lidi radši půjčují cizí děti?“ komentoval událost komentátor Petr Holec.

Dokonce i poradce Markéty Adamové Pekarové Václav Ágh se ozval, že „takhle ne“. „Tohle je voda na mlýn Babišovi, je to fanatické a trpí tím hlavně to dítě,“ míní. Aktivista Karel Paták pak dodává, že takto probíhá radikalizace „Babišových věrných“, pokud je Babiš neradikalizuje sám.

Video už na twitteru zhlédlo 94 tisíc lidí.

Že se dotyčná matka s dítětem zajímá o politiku, je nabíledni. Ovšem překvapením může být, že kandiduje v blížících se komunálních volbách. Dle kandidátní listiny kopřivnické KDU-ČSL, která kandiduje spolu s nezávislými kandidáty, se celkem jasně jedná o Bc. Kristýnu Horynovou. Dle této listiny Horynová není členkou KDU-ČSL, kandiduje z patnáctého místa na kandidátce, je jí 28 let a je momentálně na mateřské dovolené. Pochyby, zda bylo dítě její, tedy zřejmě nejsou namístě.

Kandidátní listina byla v této podobě na webu KDU-ČSL ráno 23. 8. 2022, kopřivnická KDU-ČSL ji na facebooku zveřejnila včera okolo jedné hodiny v noci.

Právě tam se obracejí ti, kdo s jednáním ženy nesouhlasí. „Tahat tak malé dítě na akci STBáka Babiše je naprosté dno politiky. Prostě KDU,“ zhodnotil Luděk Pešek.

„Vaše herečka p. Horynová zahrála pěkné divadlo. Vyjádřit nesouhlas ANO. Ale tímhle způsobem si myslím, že už je vážně jen těžko omluvitelné. Akorát si ušila z ostudy kabát,“ mínil pak Jan Matula.

A ozývali se i další, s poněkud drsnějším slovníkem.

Ptali se i další. A člen kopřivnické KDU-ČSL Václav Šablatura se za Horynovou postavil: „Jsem rád, že se v Kopřivnici zvedla vlna proti panu Babišovi. A jsem rád za Kristýnu... myslím si, že jako jedna z mála lidi v Kopřivnici si může dovolit se víc důrazně vyjádřit, protože se tady ve městě podílí na obrovské pomoci lidem (nejen ukrajinským uprchlíkům). Proto ji máme na kandidátce! Jsem na ni hrdý!“

Pod jeho příspěvkem pak propukla bouřlivá diskuse, kde odpovídal oficiální účet KDU-ČSL. „A co moje případná odpověď vyřeší? Mně její čin nevadí. Já bych něco takového nedokázal, i když bych o A. Babišovi chtěl říct totéž co Kristýna. Pro tuto konkrétní situaci (to, že jde o A. Babiše) mi její počin připadá adekvátní.“

Miroslav Bednařík pak mínil, že tímto postojem se tedy souhlasící stávají dítětem na krku. „Mlčíte, koukáte a myslíte si něco. Takže místo toho dítěte si představím vás jak koukáte máte stejný názor, ale neuděláte NIC. Hodně štěstí do voleb,“ vzkázal a ještě dodal: „Prosím, na letáku dole máte napsáno, a asi si za tím stojíte, když se tam vystavuje 21 lidi a sdílí ten názor a postoje jeden druhého, VOLÍM ODPOVĚDNOST.“

Ptal se: „JAK MOC JE ODPOVĚDNÁ PANÍ Bc. Kristýna Horynová ke svému dítěti, straně a kolegům. Rozumím tomu, že 20 lidí na této kandidátce souhlasí s tím, jak se postavila ke komunikaci a jednání s lidmi, ať už mají různé názory, postavení či historii. Křičení s dítětem na krku je teď nový profil vystupování těchto 21 kandidátů. Rozumím tomu, že pan Nguyen takto učí na škole, že když si přijde jednat na životní prostředí, tak pan Jiřík začne křičet a dá si dítě za krk. Neměla KDU-ČSL jiné hodnoty... než ohrožovat své děti?“

„Lepší dítě na krku než na Krymu,“ odpověděl účet kopřivnické KDU-ČSL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…