Chaloupka je politický případ. Tvrdí to véčkařka Dratichová

12.06.2012 22:59

Poslanci už podruhé od začátku června vydali jednoho ze svých kolegů k trestnímu stíhání. Otto Chaloupka z Věcí veřejných podle policie přijímal úplatky.

Chaloupka je politický případ. Tvrdí to véčkařka Dratichová
Foto: hns
Popisek: Poslanec za VV Otto Chaloupka, koláž

Místopředsedkyně mandátového a imunitního výboru za VV Jana Drastichová je přesvědčená, že se jedná o politickou objednávku. Podle Drastichové za tím vězí buď trestní oznámení, které Chaloupka podal na některé firmy ve svém regionu, nebo hlasování o církevních restitucích.

Otto Chaloupka se v dolní komoře sice snažil korupční příběh vyvrátit, většinu zákonodárců však nepřesvědčil. Proti Chaloupkově vydání Věci veřejné. Podle Drastichové ovšem Chaloupkova vina nepřišla zřejmá členům mandátového a imunitního výboru napříč politickým spektrem.

„Zatímco David Rath byl přistižen při činu, tak u pana poslance Chaloupky by se teprve mělo otevřít vyšetřování,“ vysvětluje Drastichová v pořadu Události, komentáře, proč ve dvou hlasováních o vdání poslance hlasovalo během jednoho týdne pokaždé jinak.

To, že policie jednala na politickou objednávku, vyplývá i ze samotného spisu, tvrdí Drastichová

„Já jsem nehlasovala na základě jeho obhajoby, ale na základě toho, co jsme si ve výboru přečetli v jeho spise,“ upozorňuje místopředsedkyně mandátového a imunitního výboru. Výbor podle ní nepřebírá roli soudce, ale snaží se chránit poslance před zmanipulovanými procesy.

„Máme za úkol posoudit, zda ta žádost policie není na politickou zakázku. A já si myslím, že to bylo na politickou zakázku.Pan poslanec Chaloupka začal činit kroky ve svém regionu, začal podávat trestní oznámení,“ tvrdí Jana Drastichová. Podle ní skutečnost, že policie jednala na politickou objednávku vyplývá i z policejního spisu.

Přesto ovšem o tom, že poslance Chaloupku čeká řádné soudní líčení, Drastichová pochybovat nechce. Prý to ovšem ohrozí jeho práci a zdrží jej to od důležitých hlasování.

Možná to souvisí s církevními restitucemi, naznačuje důvod stíhání místopředsedkyně imunitního výboru

„Pan poslanec Chaloupka bude ve své práci zdržován, bude chodit k výslechům, k trestním řízením. Může to být i v souvislosti s projednáváním církevních restitucí,“ spekuluje Drastichová.

Sama prý s tím, že jsou poslanci stíháni na popud politiků, prý dělat nic nemůže. „Od toho, aby se něco dělalo s tím, že útvar pro vyšetřování korupce jedná na politickou objednávku, jsou tu jiní, například ministerstvo spravedlnosti,“ uzavírá Drastichová.

Pan poslanec Chaloupka bude ve své práci zdržován, bude chodit k výslechům, k trestním řízením. Může to být i v souvislosti s projednáváním církevních restitucí.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…