Děti od 3 let. Muž v ženských šatech. Dohlédne policie. V USA už i hůř

05.06.2023 15:58 | Kauza

Muži v tangách předvádějící se před malými dětmi ve školních tělocvičnách? I to je prý součástí „drag queen kultury“ ve Spojených státech. Nejen to je důvodem, proč se Aliance pro rodinu staví důrazně proti tomu, aby malým dětem od tří let četl pohádku o homosexuálních tučňácích v brněnském kině muž převlečený za ženu. Akce se původně měla konat v Knihovně Jiřího Mahena v Brně, avšak organizátoři ji po ostré vlně kritiky přesunuli do Kina Art. Uvádí, že vše bude střežit Policie ČR.

Děti od 3 let. Muž v ženských šatech. Dohlédne policie. V USA už i hůř
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod hrdosti gayů a leseb Prague Pride. Účastnili se i zástupci velvyslanectví USA nebo primátorka Adriana Krnáčová

Dva samci tučňáků si společně vysedí „společné“ vejce a stanou se „otci“ malých tučňáků. Tuto „queer“ pohádku si mají v úterý vyslechnout děti v Brně v rámci probíhající akce „Brno Pride Week 2023“. Text má předčítat tzv. drag queen, tedy muž převlečený za ženu.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29712 lidí

Akce se měla původně konat v prostorách brněnské Knihovny Jiřího Mahena, ovšem po vlně kritiky se přesouvá na náhradní místo. Tím se v úterý v 10 hodin dopoledne stane kavárna brněnského Kina Art. Podle pořadatelů mají dokonce akci hlídat příslušníci Policie ČR.

„Brno Pride Week čtení od Ivory Divine dětem a jejich (pra)rodičům ve spolupráci s Knihovnou Jiřího Mahena v Brně. Pořad věnovaný rodičům a prarodičům s dětmi, kteří toto téma řeší nebo je z jakéhokoli důvodu zajímá. Pohádkovou knížku „Tango: skutečný příběh jedné tučňáčí rodiny“ přečte umělec Ivory Divine vystupující jako drag queen. Kniha pro děti ve věku 3–8 let vypráví o dvou tatíncích tučňácích, kteří si vysedí společné vejce. Čtení doprovodí krátké povídání o knize a výtvarná dílna, na které si děti budou moct vyrobit tučňáka,“ popisují organizátoři o co přesně půjde.

Proti tomu, aby velmi extravagantně za ženu převlečený muž četl malým dětem pohádku o homosexuálním páru tučňáků se od samého počátku staví nejen mnozí experti či politici. Uznávaná autorita české psychiatrie a vysokoškolský pedagog Radkin Honzák má za to, že jde o „drsnou perverzi“ (více ZDE)

Jasný nesouhlas s konáním takové akce od počátku, kdy bylo konání tohoto čtení avizováno, se staví Aliance pro rodinu, jejíž místopředseda Jan Gregor pro ParlamentníListy.cz upozorňuje hned na několik podle nich problematických faktorů brněnské akce.

„Vidíme tam tři problematické body. Za prvé je celá akce spolufinancovaná grantem z krajského rozpočtu. Pokud existují rodiče, kteří mají potřebu předčasně sexualizovat své děti a učit je o nějakých jiných sexuálních orientacích a problematice pořizování si dětí, to ať si každý rodič řeší sám. Zásadním způsobem nám však vadí, že se na akci spolupodílí veřejná instituce a tím pádem jejím zřizovatelem není soukromá osoba, ale jde o Knihovnu Jiřího Mahena, kterou zřizuje Brno. Je to financované z krajského úřadu, tedy z daní nás všech. I těch, kteří s touto ideologizací a předčasnou sexualizací dětí nesouhlasí,“ popisuje Gregor první důvod, proč jim akce v takové podobě vadí.

Dále podle jeho slov nepovažují za vhodné, aby se dětem od tří let věku četly takto pohádky o homosexuálních zvířatech. „Čtení navíc má probíhat ze strany tzv. drag queen, tedy velmi specifické subkultury, která sem byla importována ze zahraničí. Jde o velmi zvláštní subkulturu, která nepochybně sexualizuje. Sice se tvrdí, že to rozšiřuje obzory, ale pokud se na to podíváme detailně, tak v Brně se bude „pouze“ číst knížka o dvou tučnácích samcích, kteří si vysedí vejce a dojemně se starají o malého tučňáka, ale může to být první krok. Ve Spojených státech vidíme, kam až kultura drag queen může dojít a vidíme i reakci, kdy některé státy takové show před dětmi zakazují. Je jasné, že když něco ukazujete malým dětem, ty pak mají tendenci to napodobovat,“ upozorňuje místopředseda Aliance pro rodinu.

„Ve Spojených státech už existuje chlapec, dětská hvězda drag queen, která na molech před dospělými předvádí velmi sexualizované performance. Jde o věci, které jsou výrazně za hranou. Pokud tady budeme ukazovat drag queen jako vzor dětem, je velmi pravděpodobné, že některé z nich to budou považovat za vhodné následování. Je otázka, jestli je dobře, aby malé děti někde tancovaly před dospělými lidmi, v kostýmech a nalíčení a procházely se po molu v lascivních pózách. Toto bych rozhodně nepovažoval za následováníhodné pro děti,“ má jasno Jan Gregor.

 

 

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29712 lidí
Pozastavil se i nad samotnou knihou, kterou má dětem v Brně muž převlečený za ženu předčítat. „Obsah té knihy je solidní masáž a pokus o převýchovu dětí. Varované už je pouze to jaké věkové kategorii dětí je ta kniha určena. Dětem od tří let! To není nic jiného než převýchova. Knížka se jaksi nevěnuje tématu, co ten malý tučňáček, kterého si dva „tatínci“ vyseděli. Jestli třeba nemá práva a potřebu znát svou maminku,“ podotýká s tím, že ve Spojených státech se tento typ vzdělávání malých dětí rozmohl tak výrazně, že ho některé tamní státy zakazují. „Není přece normální, že se ve školních tělocvičnách před malými dětmi prohání chlapi v tangách, svíjí se na zemi a ukazují různé pózy. Člověk si říká, kam až to může dojít,“ dodal pro ParlamentníListy.cz Jan Gregor z Aliance pro rodinu.

Kniha, ze které bude muž převlečený za ženu dětem číst, je k dostání ve volném prodeji. „Roy a Silo, dva tučňáčí kluci z newyorské zoo, si postavili hnízdo z kamenů a střídavě na něm seděli. Ale nic se nedělo… Až jednou dostal ošetřovatel Gramzay vynikající nápad! Příběh jedné skutečné ptačí rodiny s nádhernými ilustracemi Henryho Colea vtáhne děti všech generací. Pro děti od 3 do 8 let,“ popisuje nakladatel tuto útlou publikaci.

Portál iLiteratura svou recenzi na publikaci uvádí otázkou, zda se „dvěma klučičím tučňákům povede splnit si sen a vysedět vlastní tučňáčí mládě?“ Knížka podle webu předkládá čtenáři „téma stejnopohlavní rodiny na přirozeném příkladu ze světa zvířat“ a zabývá se otázkou, jak děti seznámit s tématem rodičovství homosexuálních a lesbických párů, což je prý stále aktuálnější téma. 

Recenze podotýká, že „odlišnost sexuální orientace zůstává v dětské literatuře stále velmi kontroverzním a tabuizovaným tématem, jež je dětem zprostředkováno pouze výjimečně“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kolem dětí se chodí po špičkách, aby náhodou neměly z něčeho trauma, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuserutin , 05.06.2023 16:45:05
(například se nemá známkovat ve škole, aby děcka nebyla traumatizována, plácnout přes zadek je přímo zločin), a pak jim naservírují zjevy, ze kterých mám trauma i já se šesti křížky na hřbetě.

|  27 |  0

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…