EXKLUZIVNÍ FOTO Pane Babiši, už s tím něco hodláte dělat? Politik hnutí ANO počtvrté usnul na jednání. I přesto zastává sedmnáct funkcí

04.12.2017 11:50

To snad už ani není možné. Navzdory disciplíně, o které budoucí premiér Babiš mluví, ne všichni zastupitelé kráčí v jeho stopách. Důkazem, na který ParlamentníListy.cz v minulosti opakovaně upozornily, je totiž pražský politik Jaroslav Štěpánek (ANO). Jeho zná většina našich čtenářů právě proto, že na jednáních často spí. Ačkoli nám Štěpánek v minulosti tvrdil, že neusínal, a následně připustil, že spal, což přisuzoval špatné kombinaci léků, pravda je s největší pravděpodobností jinde.

EXKLUZIVNÍ FOTO Pane Babiši, už s tím něco hodláte dělat? Politik hnutí ANO počtvrté usnul na jednání. I přesto zastává sedmnáct funkcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Štěpánek

Připomeňme si historii Jaroslava Štěpánka z hnutí ANO v Praze. Jeho jsme totiž dlouho neznali. Seznámili jsme se s ním vlastně až ve chvíli, kdy na jednom z jednání zabral. A pak už to šlo ráz na ráz. Štěpánek usnul na zastupitelstvu hlavního města Prahy, potom usnul na rokování na Praze 10, kde rovněž sedí v zastupitelstvu a konečně si „hodil šlofíka“ na Radě české metropole. Všechny tyto situace ParlamentníListy.cz uveřejnily. Na všech fotografiích Jaroslav Štěpánek spal. Nebo vlastně nespal?

Jak před více než půl rokem napsal: „Jsem jako řada jiných politiků starší člověk – na tom snad není nic špatného – a pokud mám na jednání zastupitelstva či rady zavřené oči, tak to rozhodně neznamená, že spím.“ Toto Jaroslav Štěpánek konstatoval na konci února letošního roku.

V březnu už své usínání připustil. Že by to bylo únavou z mnoha postů, které zastává, však vyloučil. „Moje únava byla bohužel způsobena špatnou kombinací léků, které musím brát po operaci bypassu. Dokud mě na to neupozornila média, nenašel jsem čas a vůli tuto situaci řešit. Myslel jsem si, že je to normální. Po konzultaci s lékařem mi léky změnili a teď už je vše v pořádku. Jsem médiím vděčný, že mi možná zachránila zdraví,“ řekl v rozhovoru pro naši redakci.

Přehled funkcí: 

  • Prezident smíšené komory vzájemné spolupráce České republiky a zemí jihovýchodního Balkánu, z. s.
  • Člen komise Rady hl. m. Prahy pro oblast integrace cizinců
  • Předseda komise Rady hl. m. Prahy pro udělování grantů v oblasti národnostních menšin a integrace cizinců
  • Předseda dozorčí rady TRADE CENTRE PRAHA a. s.
  • Člen dozorčí rady Dopravního podniku hl. m. Prahy
  • Předseda dozorčí rady PRE (Pražská energetika, a. s.)
  • Zastupitel hl. m. Prahy
  • Předseda výboru pro Smart Cities
  • Člen výboru pro bezpečnost ZHMP
  • Člen výboru pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP
  • Místopředseda výboru pro národnostní menšiny ZHMP
  • Člen komise Rady hl. m. Prahy pro rozvoj konceptu Smart Cities
  • Předseda oblastní organizace ANO Praha 10
  • Člen Komise bezpečnostní Prahy 10
  • Člen Kontrolního výboru Prahy 10
  • Člen Výboru pro kulturu a památky Prahy 10
  • Člen zastupitelstva Prahy 10

Uplynulo několik měsíců a ParlamentníListy.cz se ocitly na jednání zastupitelstva hlavního města Prahy. Psal se listopad 2017 a Štěpánek byl, zdálo se, v plné kondici. Nejprve se zastavil u stolku pirátských zastupitelů, poté si dal zřejmě oběd. A po něm? Ano, nemusíte nic domýšlet. Začal klimbat. Hlava se mu podle svědectví nejen našeho fotografa pohupovala směrem dolů... a dolů... Až zabral. „Ano, viděl jsem to,“ svěřil se nám i jeden z radních. „Je to vše hnutí ANO, které s tím nic nedělá dlouhodobě,“ upozornil zástupce ČSSD ve „vládě“ Prahy.

Problematikou spícího Jaroslava Štěpánka se ParlamentníListy.cz zabývaly opakovaně. Poté, co jsme v minulosti snímky ukázali Andreji Babišovi, ten jasně konstatoval: „Takoví lidé v hnutí nemají místo, nechť zjednají (vedení ANO, pozn. red.) nápravu.“ To se nestalo. Na dotaz, co se Štěpánkem, tehdejší předseda ANO v Praze Martin Stropnický řekl: „Velká kumulace funkcí i ‚únava‘ na schůzích je samozřejmě něco nepřípustného,“ dodal s tím, že Štěpánek bude (vy)řešen striktně v souladu se stanovami hnutí. To se rovněž nestalo. Štěpánek spí dál. A co současné vedení hnutí? 1. místopředseda pražského ANO Miroslav Nauč pro ParlamentníListy.cz řekl, že o spaní Jaroslava Štěpánka nic neví. „Musím si to prověřit, ale jestli je to pravda, určitě se tím vedení bude zabývat.“ Totožný postoj má také místopředseda pražského ANO Radomír Nepil.

Pro lepší pochopení vedení ANO v čele s Andrejem Babišem nabízíme všechny snímky jejich multifunkčního politika, které byly v minulosti publikovány. Ta z minulého týdne je na samém konci… 

Jak se spí v práci?

Zastupitelstvo Prahy 10

Rada hlavního města Prahy

Zastupitelstvo Prahy (začátek roku 2017)

Zastupitelstvo Prahy (konec roku 2017 – po obědě...)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…