Kalousek čte starý Sobotkův dopis: Slova, která hájí Parkanovou

15.06.2012 17:11

Ministr financí Miroslav Kalousek se rozhodl bojovat za svou kolegyni Vlastu Parkanovou, o jejíž vydání požádala policie kvůli ceně letounů CASA. V oficiálním videu přečetl dopis tehdejšího ministra financí Bohuslava Sobotky ministru obrany Karlu Kühnlovi, kde Sobotka tvrdí, že znalecké posudky na cenu letadel udělat nelze.

Kalousek čte starý Sobotkův dopis: Slova, která hájí Parkanovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlasta Parkanová s Miroslavem Kalouskem

„Nelze aplikovat ten postup, za jehož nedodržení je Vlasta Parkanová obviňována,“ uvádí Kalousek. Dále předčítá Sobotkův dopis. „Obvyklou cenu v případě speciální techniky, jako je vojenská technika pro zajištění bezpečnosti státu, nelze stanovit. Nelze ani předložit znalecký posudek na stanovení ceny obvyklé. Vyjádření znalce by bylo pouze jeho vlastním názorem,“ cituje svého předchůdce Sobotku ministr.

Desítky trestných činů?

Kalousek s předsedou sociální demokracie podle svých slov souhlasí. „Oba dva ministři financí v podstatě napříč politickým spektrem jsou přesvědčeni, že policie nemůže mít znalecký posudek,“ upozornil Kalousek. Rozhodně tedy nedošlo k žádné škodě a znalecký posudek je nesmyslný.

„Já naprosto nechápu, jak si policejní orgán mohl tyto skutečnosti neuvědomit,“ podivil se Kalousek s tím, že všichni ministři obrany, vnitra i šéfové bezpečnostních služeb se dopustili desítek trestných činů. „Řídili se názorem tehdejšího ministra financí Sobotky, který já pokládám za správný,“ uvedl Kalousek.

SLEDUJEME kauzu kolem nákupu letounů CASA

O vydání Parkanové požádala policie kvůli zakázce na nákup letounů CASA. Ty měly být předražené téměř o 660 milionů korun. Kalousek její vydání odmítá také proto, že o zakázce rozhodovala celá vláda a nikoli jen tehdejší ministryně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…