Kauza Rath: Jedna z obviněných je na svobodě. Že by začala mluvit?

29.06.2012 18:53

Šéfka stavební firmy Fisa Ivana Salačová, jedna z osmi obviněných v korupční kauze kolem exhejtmana Davida Ratha, byla propuštěna z vazební věznice. Server Lidovky.cz zjistil, že si znovunabyté svobody užívá už od pondělí, zatímco dalších sedm obviněných včetně Ratha zůstávají za mřížemi.

Kauza Rath: Jedna z obviněných je na svobodě. Že by začala mluvit?
Foto: hns
Popisek: David Rath v cele, fotokoláž

Salačová bydlí ve dvojdomku ve vesnici Olovnice nedaleko Kralup nad Vltavou, který obývá spolu se svojí tchyní. Sousedé potvrdili, že Salačová je již několik dní doma, ven prý ale moc nevychází. Ani její tchyně nebyla příliš sdílná.  "Ano, je doma od pondělí,“ potvrdila, ale víc o své příbuzné říci nechtěla. "Se mnou se o tom nikdo nebaví," ukončila rozhovor.

Důvod, proč policisté propustili právě Salačovou, není znám. Její propuštění potvrdil i Adam Černý, advokát stíhaného Ratha, důvody ale nechtěl sdělit. "Víme, proč tomu tak je, a nechci to vůbec komentovat,“ řekl Lidovkám.cz. Státního zástupce Petra Jiráta se serveru nepodařilo celý den zastihnout. 

Promluvila snad Salačová?

Jako možný důvod k propuštění Salačové se nabízí to, že začala spolupracovat s vyšetřovateli policie a promluvila. Ostatním obviněným by to mohlo přitížit.

Právě od Salačové mělo podle policie pocházet sedm milionů v Rathově krabici a peníze, které policie nalezla v domě Kateřiny Pancové.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …