Kozom*di? „Sportovci z Holandska“ stále na tapetě. Nové VIDEO, informace a vyjádření Mirka Topolánka či předního kavárníka

24.04.2018 12:44

Příběh sedmi útočníků, kteří v centu Prahy totálně zřídili číšníka, se bohužel dál rozvíjí. Ukazuje se, že agresoři řádili v Praze i o den dříve. V jednom z barů si dovolovali na mladou ženu, a když se jí zastal jeden z hostů, napadli ho. O incidentu informovala televize Prima. Policie řeší i tento incident.

Kozom*di? „Sportovci z Holandska“ stále na tapetě. Nové VIDEO, informace a vyjádření Mirka Topolánka či předního kavárníka
Foto: Repro Youtube
Popisek: Cizinci kopou do pražského číšníka

„My jsme v pátek měli problém s tady tou skupinkou cizinců. Jeden z těch chlapů přišel k mojí přítelkyni, začal ji osahávat, tak jsem ho upozornil a v tu chvíli jeden z těch lidí napadl mého kamaráda, který dostal od něj pěstí,“ řekl televizi Filip Kostov. Zprávu převzal i server Novinky.cz.

Cizinců, kteří vzbudili rozruch, bylo asi sedm a prý se rychle snažili zmizet ze scény. Muž napadený v pátek také musel zamířit do nemocnice, ale nedopadl tak zle jako číšník, kterého sedm útočníků kopalo i do hlavy. Prodělal operaci hlavy a nyní je na jednotce intenzivní péče. Sedmička pravděpodobných útočníků ve věku 24 až 32 let byla zadržena na Letišti Václava Havla. V pondělí. Video ze zadržení uveřejnila sama policie. Další záběry policejního zákroku nabídla již zmíněná televize Prima.

Má jít o občany Nizozemí, kteří v Praze rozhodně nebyli poprvé. Jde o mladé muže v rozkvětu sil, kteří sportují. Svou sílu však zjevně neuplatňují jen ve sportu. Bohužel.

Když si zprávu o tom, že útočníci na sebe upozorňovali už v pátek, přečetl majitel pražské Mlýnské kavárny Martin Kotas, zeptal se na sociální síti Facebook, proč je policie zadržela až v pondělí. „Takže se tady toulá sedm rozjetých boxerů po městě, pak se ukáže, že napadli víc lidí. A co, kurník, dělala policie?“ zeptal se kavárník. Odpověď by prý rád slyšel přímo od premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO).

Dění kolem sedmi zadržených mužů okomentoval také někdejší český premiér za ODS Mirek Topolánek. Použil slovo „kozomrdi“. „Myslím, že by se nemělo používat pro popis viníků ‚kozomrdi‘. To mi připadne hodně pejorativní, až sprosté. Něco jako ‚žabožrouti‘. To je ten rozdíl mezi politicky nekorektním a sprostým. Stačilo: skupina ‚na první pohled nepřizpůsobivých, laxní obsluhou znejistěných občanů EU‘,“ vyjádřil se bývalý předseda vlády. 

Doplnil ještě, že Vilém Alexandr Nizozemský by pravděpodobně neměl moc radost z toho, jak se jeho občané chovali v Praze. Podle Topolánka si zřejmě sportovci chtěli v Praze vybít svou frustraci z pocitu odcizení v EU a dopustili se přitom pokusu o vraždu.

Topolánek prý sám sebe nepovažuje ani za rasistu, ani za xenofoba, ale rozhodně není ani sluníčkářem, který by zavíral oči před realitou. Doufá proto, že se podobní „typičtí Holanďani“ napříště Praze raději vyhnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…