Merkelová fatálně ohrožuje bezpečnost naší země. Poslanci a senátoři vyzvali Sobotku, aby kancléřce připravil takovéto uvítání... Čtěte u nás

24.08.2016 13:35

Poslanci a senátoři z Platformy na obranu evropské kultury a jejich hodnot zaslali výzvu premiéru Bohuslavu Sobotkovi a ministru zahraničí Lubomíru Zaorálkovi, ve které na ně apelují, aby během setkání s německou kancléřkou odmítli její imigrační politiku a kvóty na imigranty. Merkelová podle nich ohrožuje bezpečnost našich občanů. ParlamentníListy.cz mají prohlášení exkluzivně k dispozici.

Merkelová fatálně ohrožuje bezpečnost naší země. Poslanci a senátoři vyzvali Sobotku, aby kancléřce připravil takovéto uvítání... Čtěte u nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

K výzvě se kromě jejích iniciátorů, poslanců ANO Zdeňka Soukupa a Karla Raise, připojili další členové platformy: poslanec ANO Stanislav Berkovec, senátor ODS Petr Bratský, senátor Severočechů.cz Jaroslav Doubrava, senátor ČSSD Petr Gawlas, poslanec ANO Josef Hájek, senátorka ANO Zdeňka Hamousová, poslankyně Úsvitu Jana Hnyková, poslanec ANO Bohuslav Chalupa, poslanec ČSSD Stanislav Huml, poslanec ANO Martin Kolovratník, poslanec ANO Josef Kott, poslanec Úsvitu Martin Lank, poslankyně ANO Jana Lorencová, senátor ČSSD Miloš Malý, poslankyně ČSSD Pavlína Nytrová, poslanec ANO Ladislav Okleštěk, poslanec KSČM Zdeněk Ondráček, senátor ČSSD Vladimír Plaček, poslanec ANO Pavel Plzák, senátor Jozef Regec, poslankyně ANO Miloslava Rutová, poslankyně ANO Zuzana Šánová, předseda SPO a senátor Jan Veleba, poslanec Severočechů.cz Vlastimil Vozka a senátor ODS Jaroslav Zeman.

Výzva ZDE

Merkelová nás ohrožuje. Důsledky její politiky mohou být fatální

„Vážený pane premiére, Platforma zákonodárců na obranu evropské kultury a jejích hodnot vyzývá představitele českého státu a zejména Vás, pane premiére, abyste během schůzky vládních představitelů s německou kancléřkou Angelou Merkelovou odmítli její migrační politiku. Ta se kancléřce vymkla z rukou, a tím ohrožuje bezpečnost nejenom svých spoluobčanů, ale i celé EU. V dnešní otevřené Evropě je zřejmé, že chybné politické kroky jedné vlády mohou mít fatální důsledky pro všechny ostatní obyvatele Evropy. Proto požadujeme uzavření vnější schengenské hranice EU a zastavení prakticky nekontrolovatelného stávajícího toku uprchlíků,“ píší poslanci a senátoři.

Členové platformy připomínají, že ČR finančně podporuje obyvatele válkou a hladomorem postižených oblastí a podílí se na provozu uprchlických táborů v bezpečných zemích. Platforma s tímto způsobem podpory, který je velmi pozitivně oceňován například v Jordánsku, jednoznačně souhlasí. Efektivita vynaložených finančních prostředků tohoto způsobu podpory je podle platformy daleko vyšší než efektivita jiných systémů sociální podpory uprchlíkům přímo v Evropě.

„Platforma však jednoznačně odmítá masivní přijímání uprchlíků do dnešní otevřené Evropy, z nichž podstatná část jsou tzv. ekonomičtí uprchlíci ze severní Afriky a z islámských zemí, kteří byli zlákáni falešnými představami o snadném životě v Evropě. Určitá část migrantů je tvořena uprchlíky, kteří představují pro bezpečnost celé Evropy, a tím i pro ČR, reálnou bezpečnostní hrozbu,“ zakončili svůj dopis Sobotkovi a Zaorálkovi zákonodárci.

Principy platformy

V senátu se dnes uskutečnilo setkání některých členů platformy a přidali se k ní i někteří senátoři. Základní směřování platformy je dané jejím desaterem. Podle tohoto desatera je ve středoevropském prostoru určující kultura vycházející z řecké filozofie, římského práva, judaisticko-křesťanských tradic a myšlenek humanismu. „Vyznávání jiných náboženství, kultů a tradic je záležitostí soukromou. Nesmí se dostat do konfliktu s evropským právním pořádkem, s evropskými etickými normami a zvyklostmi,“ píše se v desateru.

Platforma odmítá koncept multikulturalismu a trvalé přerozdělovací kvóty pro migranty a nesouhlasí se zrušením vízové povinnosti pro země, které nesplní dané podmínky EU. Podle ní je možné přijímat uprchlíky před válečnými konflikty jenom v případech, kdy není možná účinná pomoc v regionu jejich původu. Platforma bude požadovat od migrantů maximální míru integrace do společnosti a „usilovat o zachování EU a schengenského prostoru; pokud to přímo neohrozí integritu, zájmy a životní styl obyvatel ČR. Upevňovat postavení a autoritu V4.“

Platforma je pro upevňování obranyschopnosti Evropy i ČR a chce vrátit do všech stupňů vzdělávání výuku hodnot západní civilizace, což jsou „antické a biblické dějiny, křesťanství, renesance, osvícenství, základy demokracie, etika, estetika, smysl svobody, principy kreativity“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…