Odvolání Kalouska je zbožným přáním nejen ČSSD, myslí si Tejc

29.06.2012 23:03

Miroslav Kalousek si na adresu policie v posledních týdnech nebere servítky. Nejprve ji v souvislosti s vyšetřováním nákupu letounů CASA obvinil z útoku na demokratické rozhodovací mechanismy. Teď přišel týdeník Respekt s informací, že měl vyhrožovat jednomu z vyšetřovatelů kauzy, že u policie skončil. Ministr Kalousek tvrzení rezolutně odmítá.

Odvolání Kalouska je zbožným přáním nejen ČSSD, myslí si Tejc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

Podle redaktora týdeníku Ondřeje Kundry byl Respekt kontaktován jak vyšetřujícím státním zástupcem Janem Kořánem, tak i samotným vyšetřovatelem Jiřím Mazánkem. „Dozorující státní zástupce potvrdil, že k telefonátu došlo a že mu pan Mazánek hovor převyprávěl. Dozorující zástupce to označil za nátlak,“ uvedl redaktor Respektu Ondřej Kundra.

Kalouskově verzi Tejc nevěří

Podle stínového ministra vnitra Jeronýma Tejce je to bezprecedentní útok na demokracii ze strany ministra financí. „Kdyby pan Kalousek nebyl autorem výroků o náběhu na policejní stát a partách plukovníků, možná by bylo možné věřit, že je telefonát nevinný. Ale že by pan Kalousek volal vyšetřovateli, že mu dává svůj posudek, to se mi nezdá,“ pochybuje Tejc o verzi případu, kterou podal ministr financí.

Podle něj totiž k žádnému nátlaku nedošlo. Naopak, volal vyšetřovateli jen proto, aby mu prý podal doplňující informace. Těmi měl být již dříve zmiňovaný posudek ministerstva financí.

Topkař Ženíšek o Kalouskově telefonátu: Absurdní, úsměvné a přitažené za vlasy

„Nemám důvod nevěřit panu ministrovi, že by to nebylo tak, jak říkal,“ uvedl v pořadu Události, komentáře místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek. Tomu kauza přijde úsměvná a přitažená za vlasy.

Do sporu se přitom vložil i premiér Nečas, který považuje Kalouskův telefonát za nešťastný. A to přesto, že Petr Nečas soudit, kdo má pravdu, zda vyšetřovatel, nebo Kalousek, nechce. „Neshledávám v tom žádnou logiku, proč by pan ministr vyhrožoval panu Mazánkovi něčím, co není schopný zařídit,“ pozastavuje se Ženíšek nad možností, že by Kalousek vyšetřovateli sliboval, že u policie skončil.

To Jeroným Tejc má jasno. „Odvolání ministra Kalouska je zbožným přáním nejen sociální demokracie,“ řekl stínový ministr vnitra. Marek Ženíšek však o tom nechce ani slyšet. „Celé to považuji za absurdní a přitažené za vlasy,“ uvedl místopředseda TOP 09.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…