Okamura z dovolené: Česko je plné zlodějin

30.07.2012 22:21

Podnikatel Tomio Okamura si vybírá zaslouženou dovolenou na severu Evropy. Ani tady ale nezapomíná na české poměry.

Okamura z dovolené: Česko je plné zlodějin
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Lomnici nad Popelkou účinkovala pojízdná show Tomia Okamury

Ač se podnikatel Tomio Okamura právě těší z dovolenkových radovánek, neodpustil si svůj pravidelný komentář na aktuální téma. Tentokrát ho zaujal nacionalismus.

Vlajky všude

"Právě se nacházím se svým synem na cestě po Norsku a dalších skandinávských zemích a všude po cestě vidím vyvěšené národní vlajky. Být hrdý na svůj národ, jeho kulturu a dějiny je skvělé a není to ostuda. Měla by to být posvátná povinnost každého z nás. Právě v Norsku je nacionalismus základním rysem norské politické kultury," dává Čechům za vzor norskou mentalitu podnikatel.

Okamura také připomíná, že Norové získali samostatnost teprve na počátku minulého století - snad i díky tomu z nich prý vlastenectví ještě nevyprchalo.

"Národní hrdost je bezesporu také základem toho, že v Norsku prakticky neexistuje zločinnost, lidé , celý národ je silně solidární. Vlastenectví totiž není jen vyvěšování vlajky, ale hlavně pocit sdílení stejných hodnot. To sebou přináší i odpovědnost za svou zemi. A kdo svou zemi a její lid miluje, ten ji neokrádá a neničí," uvádí Okamura.

Zlodějiny všude

Ten si v souvislosti s Nory stěžuje zejména na poměry v Česku. "Vysoká míra zlodějen v naší zemi je daná právě tím, že my se svou zemí nejsme až tak srostlí jako právě například Norové nebo třeba Švýcaři. Je to škoda. Je dvojnásobná škoda, že u nás je nacionalismus málem sprosté slovo," stýská si podnikatel.

Podle Okamury by totiž i každý Čech měl být co největším vlastencem, patriotem, nacionalistou. Naše největší síla totiž prý není v anonymní EU, ale v našich národech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …