Pirátská strana bojuje proti cenzuře ČT. Vyhlašuje Operaci Piča

09.09.2012 16:27

Česká pirátská strana se rozhodla ozvat proti údajné cenzuře ze strany České televize. Ta podle pirátů před dvěma lety úmyslně zcenzurovala výsledky voleb v grafech, nyní po výhře strany ve Studentských volbách 2012 následovalo smazání celého článku z jejího webu. Věc nechce strana nechat jen tak, vyhlašují Operaci Piča.

Pirátská strana bojuje proti cenzuře ČT. Vyhlašuje Operaci Piča
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Podle pirátské strany v roce 2010, když uspěli ve studentských volbách poprvé, se v reportáži České televize objevil upravený graf. Zatímco v původním zdroji Novinky.cz byla strana pirátů na třetím místě s 11 procenty, v televizi se na třetím místě objevila až Strana zelených s třemi procenty. V grafu tehdy chyběly jak Věci veřejné, KSČM, tak DSSS. Strana pirátů tak situaci řešila stížností, která neměla valný efekt.

Třešnička na dortu

Letošní ročník Studentských voleb už Česká pirátská strana s přehledem vyhrála. „Mysleli jsme si, že to prostor pro mediální manipulace značně zúží. Opak byl ovšem pravdou. Pokud jsme něco podstatného neminuli, tak ČT v žádné ze svých zpravodajských relacích o studentských volbách vůbec neinformovala,“ píše místopředseda strany na jejich stránkách. Podle něj jako třešničku na dortu potom smazala ze svého webu článek, který o studentských volbách informoval.

„Tentokrát nebudeme sepisovat zbytečné stížnosti, ale spolehneme se na přímou akci,“ píše se na webu pirátů. Prosí proto své příznivce, kterým vadí manipulace ve veřejnoprávních médiích, aby začali bombardovat Českou televizi emaily, telefonáty a skrze Facebookové kanály.

Operace Piča

V pátek strana oznámila Operaci Piča. „Bežte před vrátnici ČT na Kavčích horách a křídou na chodník nebo na schody nakreslete tu největší píču co zvládnete. Svůj výtvor vyfoťte a sdílejte po Internetu. Operace potrvá dokud se v České televizi neprobudí sebereflexe,“ píše se Facebooku Pirátských Novin.

Podle místopředsedy pirátů se někomu nápad líbí, někomu přijde dětinský, jinému kontraproduktivní. To ovšem nic nemění na tom, že reakce je namístě. „Nebudeme ze sebe dělat bezpohlavní papaláše jenom proto, že jsme teď  "ti politici". Pokud je pro vás důležitější forma než obsah, tak asi Piráti nejsou váš šálek čaje. Třeba vás oslovíme jinými aktivitami, které vyvíjíme,“ píše se na jejich stránkách.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …