Policie běhala s figurínou, lobbista je u moře

24.06.2012 17:24

Dvoudenní rekonstrukce nehody, při které podle policie opilý lobbista Roman Janoušek 23. března srazil jedenapadesátiletou ženu, dnes odpoledne skončila. Vyšetřovací pokus se sedmi svědky by měl vyšetřovatelům pomoci při rozhodnutí, zda Janoušek ženu srazil úmyslně, nebo z nedbalosti.

Policie běhala s figurínou, lobbista je u moře
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Oproti sobotě rekonstrukce pokračovala již bez poškozené ženy. Vyskočilova ulice v Praze 4 byla v plném rozsahu zprůjezdněna před 14:30.

"Vyšetřovatelé budou dál pokračovat v kompletaci spisu a zajišťovat další potřebné důkazy, které mohou vzejít i z těchto dvou dnů. Ale hlavně je to nyní na znalcích, kteří budou zpracovávat výsledky z těchto úkonů," řekla ČTK Ivana Ježková, mluvčí královehradecké policie, která má vyšetřování na starosti.

Policie při dnešní rekonstrukci opět za pomoci figurantky i figuríny s blonďatou parukou simulovali podobu střetu Janouškova porsche se ženou. Použili typově stejná auta, která se nacházela na místě nehody. V případě Janouškova porsche s poznávací značkou "náhodně" se shodující s datem jeho narození a červené nákladní tatry se jednalo o originály.

Sledujeme téma Janouškovy odposlechy

Řidiči naštvaní, Janoušek u moře

Na rozdíl od soboty byla vozidla rozestavěna autenticky tak, jak zde 23. března stála. Svědci mohli upřesnit své výpovědi, policie zjišťovala, zda je jejich výpověď věrohodná a pohled na věc reálný. "Cílem bylo objektivně zjistit, kde stálo vozidlo porsche v okamžiku dopravní nehody. Výpovědi jednotlivých svědků nehody se lišily a liší se i dnes," sdělil Janouškův advokát Vít Široký.

Podle státní zástupkyně Jitky Rybenské účast Janouška nebyla pro provedení vyšetřovacího pokusu nezbytná, lobbista se podle médií nachází na dovolené v Chorvatsku.

Policie viní Janouška z úmyslného těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až desetileté vězení. Pokud by se policie přiklonila k jeho verzi, že ženu úmyslně nesrazil, hrozil by mu výrazně nižší trest.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …