Poslance rozzuřil Skokan a jeho "debil, čůrák, svině": Sketa, co nemá koule

14.07.2012 12:53

Poslanec Petr Skokan (VV) zveřejnil obsah údajného telefonátu s ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09). Mnoho politiků jej za to odsoudilo. Proč si obsah podivného rozhovoru "syslil" téměř rok a vytasil se s ním zrovna v době, kdy Poslaneckou sněmovnou prochází nejdůležitější zákony?

Poslance rozzuřil Skokan a jeho "debil, čůrák, svině": Sketa, co nemá koule
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Bývalý poslanec za VV Petr Skokan

Podle šéfa poslaneckého klubu TOP 09 Petra Gazdíka je jednání poslance VV Petra Skokana hodné skety. To, že zákonodárce zveřejnil obsah domnělého telefonátu s ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09) více než tři čtvrtě roku po jeho proběhnutí, považuje za značně nefér.

Skokan? Sketa

 „Pokud mu Kalousek vulgárně nadával, měl to jako chlap řešit hned druhý den. Nikoliv si to nechávat, rok někde schovávat a pak ve vhodný okamžik použít, když se mu to zrovna hodí,“ říká Gazdík a dodává: „To dělají skety," uzavírá poslanec v rozhovoru pro sobotní Mladou frontu Dnes. V té zmiňuje také fakt, že podle něho jde v případě útoků na Kalouska o cílenou kampaň proti TOP 09. Ta se totiž prý dosud jako jediná nepotýkala s žádnou korupční kauzou.

Právník Marek Benda (ODS) Gazdíkova slova mírní, Skokanovo jednání nicméně za příliš šťastné také nepovažuje. "Rozhodně chování pana Skokana příliš chlapské není," uvedl na Gazdíkovo přirovnání ke sketě.

A ohodnotil i kauzu kolem telefonátů ministra Kalouska. "Já osobně hrubě nesouhlasím s odposloucháváním a nahráváním za žádné mezilidské situace," dodal. A zda jde o útoky na druhou největší vládní stranu? Prý ne.

"Nejde o útok na TOPku, ale o značně nestandardní chování pana Kalouska po obvinění paní Parkanové," uzavřel Benda.

Huml odsuzuje

Podle exvéčkaře Stanislava Humla, který Skokana také hodnotí, je jeho postup hodný odsudku. "Skokanovo chování jsem také odsoudil," souhlasí s Gazdíkem s tím, že není normální vytahovat staré rozhovory po téměř roce.

Udělej si sám

"A útoky na Kalouska? Udělal si to sám. Pro svého bílého koně uspořádal divadlo, aby nastoupil vděk a mlčení u výslechů. A přehnal to," dodal pro ParlamentníListy.cz Huml.

Podle komunisty Stanislava Grospiče jde v kauze kolem telefonátů Miroslava Kalouska především o boj mezi pravicovými stranami. "Celá kauza ukazuje na ostrý mocenský boj na pravici, který je veden často nevybíravými výrazy a prostředky. Výrazně to však snižuje míru demokracie a parlamentu  v naší zemi," okomentoval kauzu pro ParlamentníListy.cz.

Sám Kalousek hovoří v souvislosti se zveřejňováním údajných telefonátů o cíleném útoku na jeho osobu. Zopakoval to i na jednání bezpečnostního výboru ve sněmovně.

Ministr financí Kalousek v prohlášení pro server ParlamentníListy.cz o údajném přepisu hovoru se Skokanem přímo uvedl: „To, co předvedl pan poslanec Skokan, byl vrchol trapnosti a naprosté dno. Každý, kdo se na to jenom dívá, prostě vidí, že poslední tři týdny je to naprosto soustředěný atak plný provokací a lidského dna,“ zdůraznil Kalousek s tím, že dál celou věc nemíní komentovat.

Znění údajného telefonátu, který v pátek v Poslanecké sněmovně četl poslanec VV Petr Skokan:

Já: Dobrý večer pane ministře!
Kalousek: Nazdar ty debile!
Já: Mluvím prosím s ministrem financí inženýrem Miroslavem Kalouskem?
Kalousek: Jasně, s kým si myslíš, že mluvíš ty čůráku.
Já: Promiňte, ale asi to trochu přeháníte.
Kalousek: Kolik Ti za to dali, ty blbečku?
Já: Nevím o čem mluvíte.
Kalousek: Víš moc dobře o čem mluvím. Odmít jsem Ti někdy nějakou dotaci? Potřebuješ prachy? Proč seš taková svině?
Já: Já nemůžu za to, že jste někoho zfackoval.
Kalousek: Proč jsi musel posílat esemesku všem novinářům? To jste všichni takoví udavači?
Já: Byla tam spousta svědků, tohle nezatlučete, ani nezametete pod koberec.
Kalousek: Jo, a že zrovna ty to musíš napráskat.
Já: Já?
Kalousek: No jasně ty. Dyť mi to ty novináři volali. A ne jeden. Voni nejsou takoví skety jako ty. Ty sis myslel, že tě jako zdroj neprásknou, co?
Já: Hele, nechte si ty sprosťárny. Všichni se Vás bojí a na to spolíháte, nikdo si to nechce rozdat s mocným ministrem financí. Co kdyby . . . a na mladýho kluka si dovolíte. Tak víte co, já se Vás teda nebojím vůbec, příště s tím počítejte a dejte mi pokoj.
Kalousek: Tak víš co, když se mě nebojíš, tak zítra rozbiju hubu tobě. Jsme asi tak stejně veliký, na mladým jsem se dneska rozcvičil . . .
Já: Klidně, když si sundáte ty brejle, nerad bych se o ně pořezal.
Kalousek: Tak zejtra ve sněmovně.
Já: Klidně pane ministře.

Celý projev Skokana včetně VIDEA ZDE

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …