Potvrzeno. Pražská zastupitelka zřejmě neprávem používala titul inženýrky, upozornili jsme. Rezignovala

15.12.2015 16:31

Čelem k problému se postavila zastupitelka Prahy 5 Erika Uchytilová (pozastavené členství za SZ). ParlamentníListy.cz totiž jako první médium upozornily na náznaky, že neprávem používá titul inženýrky. Ten je jak na stránkách městské části, tak například na serveru Volby.cz.

Potvrzeno. Pražská zastupitelka zřejmě neprávem používala titul inženýrky, upozornili jsme. Rezignovala
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Místopředseda Zelených Tomáš Průša nám poté, co jsme se o problém začali zajímat, vzkázal: „Erika Uchytilová pozastavila své členství ve Straně zelených a byla vyzvána k doložení kvalifikace, kterou uváděla při vstupu do strany i v komunálních volbách. Pokud uvedenou kvalifikaci neprokáže, budeme požadovat, aby se okamžitě vzdala mandátu zastupitelky a ukončila členství ve Straně zelených.“

A právě rezignace na mandát zastupitelky skončila v pondělí v rukách starosty Prahy 5 Radka Klímy (TOP 09). Tuto informaci nám potvrdilo i tiskové oddělení. „Zmíněnou rezignaci paní Uchytilové můžeme potvrdit,“ řekl ParlamentnímListům.cz Jan Klindera z oddělení vnějších vztahů.

Mnohem pozoruhodněji se v tomto světle jeví jiná skutečnost. 1. místostarostou Prahy 5 je totiž Lukáš Budín (SZ), manžel Eriky Uchytilové. Je možné, aby o falešném diplomu nevěděl? Je možné, že chování své partnerky kryl? Na tyto otázky se naše redakce už několik dní marně snaží najít odpověď. Budín na žádný z dotazů nereagoval, a to ani prostřednictvím formulářů na stránkách pražských Zelených.

Celou věc nekomentovalo ani celorepublikové vedení SZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …