Protivládní nápisy na Václavském náměstí budou v sobotu odstraněny

27.07.2012 16:59

Velké nápisy vyvedené bílou barvou na chodníku před sochou svatého Václava na pražském Václavském náměstí odstraní technická správa komunikací zřejmě v sobotu, náklady budou následně vymáhány po autorech. Řekla to mluvčí prvního pražského obvodu Veronika Blažková.

Protivládní nápisy na Václavském náměstí budou v sobotu odstraněny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protivládní demonstrace na Václavském náměstí

"Budeme to řešit v přestupkovém řízení. Předpokládáme, že ve spolupráci s městskou a státní policií bude pachatel odhalen," poznamenala mluvčí.

Nápisy s největší pravděpodobností vytvořila ve čtvrtek skupina aktivistů nespokojená se současnou politickou a společenskou situací. Jeden z textů například tvrdí, že politické strany slouží mafiím, a musí proto zmizet. Jiný zve na protestní akci svolanou na Václavské náměstí na listopad.

Další z nápisů upozorňuje na internetové stránky aktivistické skupiny známé v centru Prahy především hlasitou produkcí husitských chorálů z popojíždějícího dodávkového auta.

Na webu se zájemce kromě jiného dozví, že po této skupině vyžaduje úřad vlády zaplacení 3600 korun za "zpatinování" cihlové zdi před Strakovou akademií, odkud byl před časem odstraněn v bílé barvě vyvedený nápis "Osvobození".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…