Puč v ČSSD? Sobotka musí pryč. Socialisté se spojí s jinou partají

05.08.2012 12:30

V ČSSD se prý chystá vnitrostranický puč. Socialisté již mají plné zuby slabého vedení jejich šéfa Bohuslava Sobotky. A tak ho chtějí odstranit.

Puč v ČSSD? Sobotka musí pryč. Socialisté se spojí s jinou partají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Mezi ČSSD a SPOZ, do níž právě řada socialistů dezertuje, se rozhořela válka. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka tvrdí, že SPOZ míří ke dnu. 

"Před volbami v roce 2010 účelově vznikla strana Zemanovci, která kandidovala s cílem připravit sociální demokracii o strategická procenta. To se bohužel tehdy povedlo. Teď čelíme útoku účelově vytvořené strany LEV 21," uvedl v sobotu pro server iDNES.cz.

Dryml: Bohoušek má dost

Tím rozzuřil někdejšího sociálního demokrata Vladimíra Drymla. Právě ten se v minulém týdnu rozhodl k opuštění partaje. A dezerci právě do SPOZ. "Nenávist a strach zatemňují Bohouškův rozum. Sjednocení levice a její vítězství v příštích volbách do sněmovny patrně není jeho programem," nešetřil pro ParlamentníListy.cz kritikou svého někdejšího šéfa.

Socialisté připravují puč

"Na rozdíl od některých místopředsedů ČSSD, kteří už třeba připravují jeho odstranění po podzimních volbách a dohodu s SPOZ," odhalil plán na vnitrostranický puč.

Mynář: hloupost

Silnými slovy na adresu šéfa ČSSD nešetří ani předseda SPOZ, Vratislav Mynář. Ten možnost, že by SPOZ po Zemanově hradním neúspěchu zkrachovala, ani nepřipouští.


„Beru to jako hloupost, zbožné přání pana Sobotky. Ten díky nervozitě neví,  co by si navymýšlel,“ řekl ParlamentnímListům.cz Mynář s tím, že pokud jeho strana nezanikla poté, co se nedostala do Sněmovny, nepoloží ji ani případný Zemanův neúspěch.

Neschopný Sobotka


Proč ale podle něho Sobotka do jeho strany tak ryje? „Je dobré odvádět pozornost od každodenních starostí. Od toho, že Sobotka řídí ČSSD neschopně,“ vysvětlil redakci Mynář.

Zeman na Hrad? Má velké šance

Politolog Jan Bureš zmiňuje další aspekt Sobotkova verbálního útoku. "Podle mě jde především o strategii ČSSD jak oslabit hlasy pro Zemana v prezidentské volbě. Jeho šance být zvolen jsou totiž vysoké," komentoval pro ParlamentníListy.cz možné šance Zemanovců odborník.

Sobotka však tvrdí, že to je lež. Dlouhodobě zastává názor, že existují snahy poškodit sociální demokracii a přetáhnout její voliče. Tvrdí, že SPOZ je účelová strana, která kandidovala právě s účelem připravit ČSSD o strategická procenta.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …