Rath má prostě smůlu. Je ve vazbě a ještě musí zaplatit Kalouskovi

23.05.2012 19:35

Kromě toho, že David Rath vězí ve vazbě kvůli údajné korupci, navíc soud rozhodl, že bude muset ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi zaplatit pokutu.

Rath má prostě smůlu. Je ve vazbě a ještě musí zaplatit Kalouskovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Poslanec ČSSD David Rath má v posledních dnech smůlu. Nejdřív jej policie zadržela s krabicí od bot, ve které bylo sedm milionů a nyní Nejvyšší správní soud s definitivní platností rozhodl, že musí zaplatit desetitisícovou pokutu.

Tu mu vyměřili loni poslanci ze sněmovního mandátového a imunitní ho výboru a to, že nařkl ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) z opilosti. Sněmovna následně pokutu potvrdila.



Pokuta? To je šikana

Rath ji odmítl zaplatit, že jde prý o šikanu politiků. Neúspěšně se bránil u pražského Městského soudu a následně podal kasační stížnost. O jejím zamítnutí informovala ČTK.

Podle poslance ODS Jana Vidíma není možné Rathovi sumu strhnout z platu, protože není zaměstnancem, ale voleným zastupitelem.  Zákonodárci odsouzení výborem k pokutě totiž nosí sumu do pokladny a peníze se stávají příjmem rozpočtu, upozornil deník Právo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …