Šéf Strany zelených Liška je skrytý neonacista. Tak prý uvažuje Fenič

15.08.2012 9:19

Prezident je prý rasista. Fakticky to řekl režisér Fero Fenič, podle jehož slov je každá kritika festivalu Prague Pride projevem rasismu a nebezpečím pro demokracii. Taková slova ale ostře odmítá řada osobností. Podle Michala Semína z Akce D.O.S.T. se totalitně chová právě Fenič, když chce lidi s odlišným názorem umlčet.

Šéf Strany zelených Liška je skrytý neonacista. Tak prý uvažuje Fenič
Foto: Hans Štembera
Popisek: Představitelé Akce D.O.S.T. předali protestní nóty pražskému primátorovi za jeho veřejnou podporu festivalu sexuálních menšin Prague Pride

Režisér Fero Fenič reagoval na nedávnou kritiku festivalu homosexuálů Prague Pride, jež zazněla z úst prezidenta Václava Klause. Zaútočil na něho s tím, že je prý sám homosexuál a kritické výroky pronáší kvůli vlastním údajným mindrákům. Navíc řekl, že takové názory jsou projevem rasismu a měly by být předmětem příslušných právních kroků, neboť podle něho prý mohou být útokem na demokracii. Prezident přitom jen vyjádřil svůj, byť kritický, názor na tuto problematiku.

Pokud by pak platila logika, že když člověk nějaké postoje viditelně odsuzuje, tak je ve skutečnosti zastává, podle Martina Čejka z katolického časopisu Te Deum by to například znamenalo, že když se předseda Strany Zelených Ondřej Liška vyslovuje proti neonacismu, je sám neonacistou.

Do hlavy státu se pustili i samotní pořadatelé Prague Pride, když vyslovili radost nad tím, že Klaus příští rok na Hradě končí. Doufají prý, že příští prezident bude z jejich pohledu lepší.

Nebezpečím pro demokracii ale naopak mohou být výroky režiséra Feniče. Je o tom přesvědčen předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín, jehož hnutí v den pochodu Prague Pride pořádá  protestní akci Obrana hrdosti normálních lidí.

Kdo s nimi nesouhlasí, není prý demokrat

Vyjádření stoupence Prague Pride Fera Feniče podle Semína jasně ukazuje pravou tvář homosexualistického hnutí, které se navenek tváří jako tolerantní, snášenlivé a podporující pestrost a pluralitu. „To je ovšem jen fasáda takto natřená tolerancí pro veřejnost i s mediálním přispěním České televize, která tomu dělá kampaň a vytváří falešné zdání tolerance. Za tou fasádou se skrývá skutečná tvář homosexualismu, což je agresivní vnucování společnosti vyžadující uznání jejich životního stylu, preferencí, postojů a názorů,“ uvedl ParlamentnímListům.cz šéf Akce D.O.S.T.

„Agresivní je to až do té míry, že jakoukoliv kritiku svých vlastních postojů označují za homofobní, rasistické či xenofobní. Vždycky je nálepkují podobným termínem. Fenič prezidenta Klause obvinil z toho, že ohrožuje demokracii, čímž dal najevo, že kdo nesouhlasí s jejich pojetím manželství, rodiny a sexuality, tak není demokratem a není tolerantní,“ konstatoval.

Názorové oponenty by nejraději viděli za mřížemi

Sami stoupenci ideologie homosexualismu podle jeho slov uzavírají demokratickou společnost pouze na ty, kdo uznávají jejich životní styl, kdo hodnotí jejich životní styl kladně a toto prý je jejich skutečná totalitní, nebo přinejmenším protototalitní tvář.

„Skutečnou tvář homosexualismu poznávám dnes a denně z desítek velmi nenávistných emailů, které z tohoto prostředí dostávám a nemusí to být nutně homosexuálové, to jsou velmi často heterosexuálové, kteří jsou s tím ale ideově spřízněni. Ostatně před rokem bylo mně a mé rodině telefonicky vyhrožováno smrtí, policie tu osobu pak dopadla. Nebo předák toho hnutí Jiří Hromada mi osobně sdělil, že si velmi přeje, aby postoje, které zastávám, byly předmětem trestního stíhání. Toto je skutečná tvář homosexualismu,“ zmínil Semín útoky vůči jeho osobě.

Díky Bohu za Václava Klause

Proto se podle něj své názorové oponenty neostýchají označit třeba za rasisty, aby je ostrakizovali. „Přišijí jim jakoukoliv nálepku, která toho člověka společensky diskvalifikuje, anebo ho činí podezřelým z trestného činu. Oni by nás skutečně všechny pozavírali. Nikoli všichni homosexuálové, je jich celá řada, která s homosexualistickým hnutím nesouhlasí. Mluvíme-li ale o homosexualistech, tak to jsou lidé, kteří by nás nejraději odklidili z veřejného života,“ pustil se do přívrženců homosexualismu.

„Bohu díky za Václava Klause, za ten hlas zdravého rozumu, který si je vědom přesně tohoto nebezpečí. Naopak se děsme, že na Hradě bude někdo typu Fischera nebo Dienstbiera, nebo osoby, které se otevřeně kladně staví k totalitním postojům homosexualistického hnutí,“ doplnil pro ParlamentníListy.cz Michal Semín.

Iniciativu konzervativců z Akce D.O.S.T. navíc podpořila i neteř Martina Luthera Kinga, známého amerického bojovníka za práva černochů. „Srovnávat homosexualitu s rasou znamená dát trest smrti občanským právům. Nikdo nezotročuje homosexuály a nikdo je nenutí sedět v autobuse vzadu,“ uvedla Alveda Kingová.

Neonacista Ondřej Liška a skrytý klausofil Fenič

Podle europoslance za ODS Ivo Strejčka je taková kritika prezidenta k smíchu. „Je směšné takto na pana prezidenta útočit, protože má svůj vlastní názor, který dlouhodobě obhajuje. To je prostě směšné a ukazuje to spíš na to, že právě lidé, kteří se velmi často ohánějí tím, že má být respektováno veřejné mínění a má být respektován nějaký názor, tak právě ti upírají ostatním právo se vyjadřovat. Nad tím se lze jen pousmát. Samo o sobě to o těch lidech něco vypovídá,“ řekl serveru ParlamentníListy.cz Strejček.

Šéfredaktor katolického časopisu Te Deum Martin R. Čejka míní, že pokud by Feničův styl uvažování platil, byl by kupříkladu předseda Strany zelených Ondřej Liška neonacista. "Nízká intelektuální úroveň výroků pana Feniče mě nepřekvapila. Už v minulosti několikrát dokázal, že není žádný velký myslitel, nýbrž pouhý rozumbrada,“ uvedl.

„Co mě ale překvapuje, je jeho nedostatek pudu sebezáchovy a nutkavá potřeba se před veřejností ventilovat. Možná by mu mohl někdo z chytřejších přátel vysvětlit, že rasismus (nomen omen) se týká rasy, nikoli sexuálních choutek. Neznalého by také mohla zarazit podivná logika tohoto nešťastného a vykořeněného muže. Platí-li jeho velké životní moudro, že ‚největší bojovníci proti jakékoli odlišnosti jsou ti, kteří ji sami mají‘, pak potom je zelený neomarxista Liška skrytý neonacista a Fenič latentní klausofil,“ doplnil Martin Čejka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …