Škromach: Ačkoli jsem Ratha neměl rád, tohle vyústění jsem nečekal

26.05.2012 10:26

Kvůli korupčnímu skandálu okolo exhejtmana a bývalého člena ČSSD Davida Ratha by ve straně mohlo nastat pár změn. Týkaly by se vedení sociálních demokratů či programu ministerstva zdravotnictví. Jak přiznává, ačkoliv Ratha mnozí neměli v oblibě, takové vyústění nikdo neočekával.

Škromach: Ačkoli jsem Ratha neměl rád, tohle vyústění jsem nečekal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Senátu i ČSSD Zdeněk Škromach

Místopředseda ČSSD a Senátu Zdeněk Škromach tvrdí, že poměrně rychlá a věcná reakce vedení strany na Rathovu kauzu může určitým způsobem eliminovat negativní dopady. „Ačkoli Davida Ratha mnozí neměli v oblibě, včetně mě, neustále jsme byli ve střetu, takové vyústění nikdo neočekával,“ tvrdí v rozhovoru pro server iDnes.cz.

Anketa

Kolik let si zaslouží Rath?

37%
5%
4%
hlasovalo: 5413 lidí

Škromach v rozhovoru připouští, že kauza určitě nebude mít pozitivní dopad. Ačkoliv by bylo příliš optimistické říkat, že to vliv na preference ČSSD mít nebude, nemusí to být zdrcující, tvrdí.

Nastanou změny

Po odchodu Ratha ze sociální demokracie se dají čekat mírné změny v programu zdravotnictví. „David Rath zastával spíš liberální postoje, trochu víc doprava, než bych si představoval. To byl i důvod mé jisté skepse vůči němu,“ míní Škromach s tím, že by z této korupční kauzy měli vyvodit zodpovědnost i ti, kteří ho podporovali a ti, které podporoval on.

Kvůli posledním událostem se možná dá čekat i změna ve volbě vedení strany. Podle místopředsedy Senátu se mohou objevit i další hráči o post. „Dnes se tak profiluje Jiří Dienstbier. Bude to hodně ovlivněno výsledkem krajských a senátních voleb na podzim i výsledkem prezidentské volby,“ dodává v rozhovoru.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…