Takový ksindl! Mám v ČT zákaz. Nejsem tady pro srandu králíkům. Trochu divočejší akce Tomio Okamury

19.05.2016 14:34

Necelá stovka lidí se v Plzni zúčastnila setkání a besedy s předsedou hnutí SPD Tomiem Okamurou. Více než dvě a půl hodiny trvající akce byla postavena především na diskusi. Představilo se tu vedení krajské organizace. Druhé části setkání dominovala verbální přestřelka s příznivkyní migrace, studentkou, několik let žijící ve Švýcarsku.

Takový ksindl! Mám v ČT zákaz. Nejsem tady pro srandu králíkům. Trochu divočejší akce Tomio Okamury
Foto: Václav Fiala
Popisek: Mítink Tomio Okamury

Poslanec Tomio Okamura nejdříve pobídl přítomné, aby zdvihl ruku ten, komu zbývá po třech letech vlády Sobotky a Babiše více peněz než za Kalouska. „Všude billboardy, že prý bude líp, znovu opakuje Andrej Babiš a ten jeho rozesmátý obličej sliby chyby podvodníka Sobotky, který si našetřil z poslaneckých náhrad na svůj byt a zprivatizoval OKD, kde ČR tratí miliardy korun na tom, že současný premiér Sobotka zprivatizoval OKD,“ rozjel to Okamura.

„On podepsal tu privatizaci za vlády premiéra, zloděje a podvodníka Stanislava Grosse, kterému se záhy objevilo na účtu sto milionů korun, přitom on vstupoval jako výpravčí. To je ČSSD, ta strana, kterou si tu občané z větší části zvolili, aby vyhrála volby. Je normální, že jeho ministr financí Sobotka podepíše privatizaci OKD kumpánovi a zlodějovi a tuneláři Bakalovi, který mimochodem vlastní Hospodářské noviny, týdeník Respekt, server aktuálně.cz? Který neustále špiní Okamuru, protože já jsem autorem trestního oznámení na premiéra Sobotku před dvěma lety ohledně privatizace OKD... ještě, než to byl tak velký problém, tak jsem prokoukl vykuka Sobotku; a samozřejmě od té doby se mi mstí. A odměnou za to je samozřejmě mediální cenzura a špinění mojí osoby. Ale já to nevzdám.“

Balamucení kolem důchodů i migrantů

Na první „malé plzeňské referendum“ reagoval Okamura slovy: „Jenom dva… to je nějaké divné. Vždyť ty uplacené a podvedené preference mají nějakých 30 procent, tak bych očekával, že třetina tady zdvihá ruku! Přece víme, že si Andrej Babiš dal padesát milionů z veřejné dotace na své Čapí hnízdo, takže určitě někomu líp je. Dokonce si dal práci, že převedl firmu na svoji rodinu, aby tu dotaci mohl dostat. Vždyť nám přece před třemi roky tvrdil, že je miliardář a žádné peníze nepotřebuje! Prý je lépe než za Kalouska. Vážení senioři, kolik vám přidala tato vláda? Abychom byli objektivní, dali 1200 a k tomu dali 40 měsíčně. Vy jste absolutní obětí lživé mediální masáže. Těch 1200 vám nedala vláda Babiše a Bělobrádka, protože já jsem u toho hlasování ve Sněmovně byl, to nebyl vládní návrh. To byl opoziční návrh zákona. Bohužel jste obalamuceni těmi prolhanými médii v čele s Českou televizí. Schválně mne nepouštějí do televize, abych vám to nemohl dát do kontextu. S těmi důchody je to jinak. Vloni v listopadu přišla vláda s tím, že navýší vám, seniorům, důchody o 40 korun měsíčně. Jenom připomenu, že v posledním roce Kalouskovy vlády, tak ten dal 45 korun měsíčně. Takže to je méně než za Kalouska. Babiš a Sobotka navrhli 40 korun, to je to, co dostáváte teď každý měsíc. Protože se senioři a všichni ohradili; ale je to podraz, zvláště když tu někdo vydělává miliardy. To jsme se dozvěděli z médií, že skupina Agrofert měla za předloňský rok největší zisk v historii – právě po vstupu Andreje Babiše do politiky.

Poté, co v listopadu vám vláda slíbila 40 korun měsíčně, vyčlenila 4,3 miliardy na přijetí první skupiny nezákonných afrických a arabských migrantů – ta první skupina je 3091 migrantů, z toho 1500 dokonce dobrovolně před kvótami a zbylých 1591 na základě kvót EU. Poté, co se senioři ohradili, tak v prosinci vláda začala zmatkovat a najednou musela vám, seniorům, přidat. Nicméně už to ani legislativně nešlo stihnout. Oni ani nechtěli, protože vyčlenili fondy na ty migranty a neměli už peníze. Proto na prosincové  schůzi Poslanecké sněmovny museli zoufale kývnout, Babiš se Sobotkou, na jeden z opozičních návrhů, který tam koloval. Byly tam návrhy 600 korun, 1200, 1400, tuším i 1500. A nakonec se kývlo na jeden z těchto opozičních návrhů, který byl ve výši 1200 korun. To není, že vám to dala vláda, to bylo zoufalé zvednutí ruky pro opoziční návrh – a koukněte na internetové stránky Sněmovny, že mám pravdu, vždyť jsem tam také seděl a vím, pro co jsem hlasoval. Všimněte si ještě jedné nuance – když vláda o těch penězích mluví, nikdy neřeknou – my jsme vám to dali. Oni řeknou – já jsem slyšel Andreje Babiše opakovaně – vy jste dostali. Protože on by lhal. Protože to vám nedala vláda. On nemůže říci – my jsme vám to dali. Bohužel. Schválně to říkají polovičatě, protože to byl opoziční návrh, kdy se vláda dostala pod tlak, protože oni se rozhodli přijmout nezákonné migranty, proto pochopitelně už neměli na důchody. A teď jste dostali jednorázové – promiňte mi ten výraz – držhubné 1200 korun v únoru, ale to, co dostáváte od vlády samotné je těch 40 korun měsíčně… To je pochopitelně obrovská ostuda,“ uzavřel první část svého úvodního slova předseda SPD. 

„Podívejte, jakou má účast v Poslanecké sněmovně pan Babiš, to je 42 %, pan Schwarzenberg 25 %, protože ten tam nechodí vůbec. Já mám asi 85 %,“ pochlubil se nato.

Bez víza už i z Kosova

První dotaz zněl: „ Jak je to s tím, že Parlament přijal usnesení, že nebudeme přijímat migranty, a vláda udělala pravý opak?“

„To byl další podvod Babiše, Sobotky a Bělobrádka,“ opáčil Okamura. „Takových hlasování bylo více. Například v Poslanecké sněmovně jsme odmítli zavedení bezvízového styku pro Turecko. A Sobotka s Babišem řekli – ne ne ne, to už jsme odsouhlasili v EU, takže to budeme zavádět. Pro sedmdesátimilionové islamistické Turecko bezvízový styk?! Tohle tady odsouhlasili? To samé pro Ukrajince a teď nově pro Kosovo. Evropská komise to nadiktovala a oni servilně řekli – ano, je to v pořádku. Mafiánské Kosovo!“

45 milionů Ukrajinců nám sem teď přijde, podseknou nám mzdy, co tu budou dělat občané, když pracují za 12–13 tisíc hrubého? Ukrajinec přijde a řekne – já to budu dělat za 11 a ještě často načerno. A co budou dělat naši tátové od rodiny? Jsme proti bezvízovému styku s Tureckem a Ukrajinou a tak jsme také, osamoceni, hlasovali. Všichni hlasovali pro asociační smlouvu s Ukrajinou – to už se hlasovalo loni. Já jsem byl proti, to je smlouva o přibližování k EU. Ani náhodou, vážení přátelé! Já jsem na Ukrajině byl loni v prosinci a to je mafiánský stát, kde se střílí na ulici, nefungují zákony a platí tam právo silnějšího. To by byla katastrofa pro nás. Představte si najednou bezvízový styk pro 45 milionů Ukrajinců. Oni neskončí ve Francii a v Německu, protože nejbohatší zemí, kde se mluví slovanským jazykem a je to blízko a mohou tu okamžitě najít zaměstnání, je samozřejmě Česká republika. Na druhém místě to jsou Polsko a Slovensko. Ne nějaká Británie nebo Německo. To vysloveně pro naše občany pracující v manuálních profesích bude velký problém.“

Popleta Špidla

 „Vysvětlím vám, jaká šaráda se tady hraje,“ pokračoval dále už rozohněný Okamura. „V Poslanecké sněmovně jsme odsouhlasili usnesení, aby se odmítly kvóty. Na rozdíl od Maďarska, Sobotka verbálně odmítl kvóty; a následně, protože jsou přehlasováni a protože ve skutečnosti ty migranty chtějí přijímat, tak servilně sklopí hlavu a ty migranty sem přijímají. Jen navenek řeknou – ne, a následně je sem přijímají. A ti první migranti z množství 3091, jak víte, už začali být přijímáni do ČR. A vláda nechce říci kam, dokonce to zatajují. Maďarský premiér Orbán nejenže řekne „ne kvótám“, následně řekne – i když jste nás Maďary přehlasovali, my to stejně nepřijmeme. A my se s vámi budeme soudit. To je rozdíl mezi tím, co lže Sobotka – že tam hlasovali proti, ale pak se přijímá, protože jim EU udělá ty ty ty! Babiš potřebuje miliardy do svého Agrofertu na dotace. A Sobotka potřebuje ještě nějaký flek v Unii, jaký dostal třeba ten popleta Špidla. Řekněte mi, co eurokomisař Špidla, který měl plat půl milionu měsíčně a byl tam pět let, co tam navrhl?“  Nic, dvě nuly, křičeli lidé. „Ale navrhl, já si jeden návrh pamatuji, buďme féroví. Za celých pět let přece navrhl tu normu o množství světla v kancelářích!“ A plzeňským rančem Šídlovák zazněl smích přítomných lidí.

Bojí se i „hmotky“

„My jsme jedinou stranou a hnutím v Parlamentu, kde jsem od počátku pět let byl jediným politikem, který říkal, že je proti migraci, proti islámu, pro nulovou toleranci nezákonné migrace! Ještě loni do ledna o mně média říkala, že jsem xenofob, rasista. Jak mohu být rasista, když mám šikmé oči, to jsem vůbec nepochopil… Mně naopak říkají, že jsem jediný šikmooký Moravák na světě, protože moje maminka je ze Zlínska. Už neměli argumenty a já pořád držel linii. Nejsem kam vítr, tam plášť.

To samé s přímou demokracií. Deset let razím přímou volbu a odvolatelnost politiků. Osobní hmotnou a trestní odpovědnost politiků. Konečně po deseti letech, co mi říkali populista, tak konečně před dvěma měsíci první jiný vysoký politik se mě zastal – a to prezident Zeman, když přišel do Parlamentu říci, že také prosazuje a podporuje přímou demokracii švýcarského modelu“ (potlesk). „Byť byl původně proti přímé demokracii, jak víme, před dvaceti lety. To znamená – postupně dochází na ta slova ohledně přímé demokracie, ohledně migrantů.“

„A věřte mi, my jsme jedinou stranou, která od začátku prosazuje vystoupení ČR z EU. To naše hnutí SPD navrhlo poprvé vloni v červnu a to hlasovali jen tři poslanci pro tento návrh ve Sněmovně. Když jsme to navrhli počtvrté minulý měsíc, tak už 44 poslanců hlasovalo pro, mnozí se zdrželi a těsně to neprošlo. Už to nebude trvat deset let jako u přímé demokracie, že ji lidé budou chtít čím dál více, už ne pět let, že dojde na má slova ohledně migrantů a nepřizpůsobivých vetřelců, které sem nikdo nezval a přišli nás jenom vysát, ale vystoupení z EU, vzpomeňte si na mne, za dva roky to bude chtít většina lidí v ČR,“ prognózoval Okamura.

Další dotaz byl, jak zabezpečit, aby ministr nebyl současně poslancem. A Okamura na to: „My jsme měli ve volebním programu, že nesouhlasíme se souběhem funkcí ministra a poslance. Musel by se změnit zákon. Není od věci ten klouzavý mandát, aby ten, který se z poslanců stane ministrem, aby na jeho místo po tu dobu nastoupil někdo jiný; a až by ministrem přestal být, tak by se na to místo poslance zase vrátil.“

„Když jsem navrhoval jeden z klíčových zákonů naší SPD, a to zákon o osobní hmotné a trestní zodpovědnosti vrcholných politiků, tak jsem očekával, že pan Babiš bude hlasovat pro. Dozvěděl jsem se na sebe, jaký jsem populista. Takzvanou péči řádného hospodáře už mají ze zákona starostové, zastupitelé, všichni ředitelé státních organizací, takzvanou ‚hmotku‘. Já jsem do toho platného zákona navrhoval jen připsat ‚…a také ministři a hejtmani‘. A myslel jsem, že nebude žádný problém. A světe div se, všichni do jednoho, Babiš, Sobotka i Bělobrádek hlasovali proti. Může tady být i druhý důvod, proč to odmítnout. To, že jsou to diletanti a amatéři a bojí se, že nevědomky způsobí škodu, kterou by si pak museli sami zaplatit. My přece chceme ministry odborníky, nechceme amatéry a trafikanty. Kdyby tu platil můj zákon, náš zákon, našeho hnutí SPD, tak například ministr Stropnický nebude ministr obrany. A ne že nebude jmenován, on sám to odmítne. Protože se bude bát, protože vůbec neví, kolik stojí tank nebo puška. Ať jsou na ministerstvech odborníci. Může být i politik, ale odborník, ne politický trafikant. Není jiný důvod, že buď chtějí krást, nebo nejsou pevní v kramflecích a bojí se, že budou hmotně odpovědní za předraženou zakázku.“

Soudci potřebují peníze. Důchodci nikoliv?

„V listopadu 2014 přišly najednou v jeden den dva zákony, hlasovali jsme hodinu po sobě,“ dostal se k platům ústavních činitelů Tomio Okamura. „Byl to právě ten zákon o  důchodovém pojištění a druhý byl vládní návrh zákona o platech ústavních činitelů a soudců. A vláda navrhla, aby se stotisícový průměrný plat politika a soudce zvýšil o 3,8 procenta. A zároveň ve stejný den navrhovali, aby se důchody zvýšily o těch 40 korun. Já jsem šel okamžitě ‚na mikrofon‘ a říkal jsem – co to tady předvádíte? Takže důchody, kde je průměr 11 000 měsíčně, vy navrhujete zvýšit o 40 korun a politikům a soudcům, kde je průměrný plat 100 000, navrhujete nárůst o  3,8 procenta? Nemá to být opačně?“ (potlesk davu) „A zase zklamu odpůrce. Už jsem to nevydržel, a protože jsem věděl, že tato vláda takto lživě koná, měl jsem předem s Radimem Fialou připravený návrh zákona a my jsme šli okamžitě na mikrofon a tady jsme si nalili čistého vína. Navrhli jsme zákon a celá Sněmovna o tom hlasovala, navrhli jsme zamrazení platů politiků a soudců do roku 2017. A navrhneme to znovu,“ prohlásil předseda SPD Okamura.

Už se to blíží! Blíží?

„Jsme 11 měsíců od změny k přímé demokracii. Vypadá to tak blízko, a přitom je to tak neuvěřitelně daleko. Pakliže nepůjdeme k volbám a nedostaneme více hlasů. Je nutné prosadit všechny ty tři návrhy; a všechny nám Babiš, Sobotka, Bělobrádek, Kalousek a ODS zamítli. Je to zákon o širokém referendu. Aby se mohlo hlasovat o všech otázkách. Ne ten zákon, který je nyní na stole, že se nemůže hlasovat o odvolatelnosti, o návrzích zákonů a přijetí či nepřijetí eura, o vystoupení z EU. Nemůžete vlastně hlasovat o ničem. Tedy o barvě kravaty Dienstbiera, to ano, to můžete...“

„Pak tam dali neuvěřitelné množství podpisů pro vyvolání referenda. My jsme navrhovali 100 000, oni navrhují 250 000, přitom v osmimilionovém Švýcarsku je to 50 000, takže my jsme to v tom poměru ještě o něco zvedli. Navrhují neuvěřitelné kvorum účasti v referendu – dva miliony voličů, 25 procent voličů navrhují. My jsme navrhovali nulové kvorum, protože je snad u nějakých voleb v ČR nějaké kvorum?  Vždyť senátora můžete zvolit jedním hlasem a poslance také. Tak jak to, že když je máme my, občané, volit k teplým korýtkům, tak kvorum není? A přitom volíte složitý volební program, navíc z třiceti různých stran. A jak to, že když hlasujete o jedné otázce z programu, což je pochopitelně mnohem jednodušší, tak vám tam nasadí neuvěřitelné kvorum a dělají z vás úplné blbečky? A pak ty prolhané argumenty této vlády, kdy říkají – lidé nejsou tak svéprávní, aby se vyznali v nějaké otázce, aby o ní mohli hlasovat. Vždyť je to přesně naopak. Přece když jste u voleb, tam nedávají žádné kvorum, tak hlasujete o programových balících více stran, ze kterých si vybíráte z volebních lístků; a u referenda je to přece přesně naopak, a to že hlasujete jenom o jednom jediném programovém bodu,“ sdělil přítomným Okamura.

„My navrhujeme široké referendum. Aby lidé mohli v zásadních otázkách říci vládě dost. A také časově omezený mandát soudců. Na pět let. Nikoliv neodvolatelní do důchodu jako dnes. Pěkně omezit na pět let, a pak ať to obhajují. Nebo na čtyři, ať to můžeme spojit s jinými volbami, ať to nestojí ani halíř. Podívejte se na některá americká města a státy. Tam si volí i šerifa, ředitele nebo chcete-li šéfa městské policie. V tom okamžiku by si žádná vláda nedovolila sem brát nějaké migranty na úkor vás…

U nás pořád politici lavírují, způsobují další a další škody. Potřebujeme mít alespoň deset procent, abychom měli koaliční potenciál, protože s komunisty do koalice podle mne nikdo nebude chtít jít. To znamená, že budou muset jít s námi a my bychom si to nadiktovali jako koaliční podmínky,“ prozradil „tajemství“ budoucího úspěchu Okamura.

Vymlátit ten ksindl

Rozhorlený podnikatel burcoval: „Sedíme na zadku a nic neděláme. Vláda stojí za hovno, nikdo nic nedělá, nikdo nezvedne svoji prdel, nevezme klacek do ruky a nevymlátí ty politiky. Například restaurace, kvůli nějakým kasám budou muset propouštět zaměstnance. Pivo stojí 34 korun, ale bude stát 68 korun. "A zas je v tom Andrej Babiš!" burcoval místní podnikatel v pohostinství. "Co nejvíce znechutit lidem politiku, to je cíl těchto stran,“ vysvětlil Okamura. „Nezavést žádné prvky přímé demokracie. Všichni v té vysoké politice ví, že si lidé nepamatují ty čtyři roky. Krajské volby budou mít účast cca 35 procent. Většina lidí k volbám nepřijde a v podstatě budou vítězit ty strany, které mají největší členskou základnu. Opět, ty, kteří mají nejvíce členů a co jsou nejvíce v televizi. Máme 10 000 přihlášek, z toho nejvíce v Moravskoslezském kraji, kde je 1800, v Ústeckém kraji 1600,“ pochlubil se přítomným předseda SPD.

„Měl jsem na Facebooku 60 000 přátel – a díky tomu, že mne odstavili a občané začali hledat mé názory, tak mám čtvrt milionu. A udělali jsme z toho alternativní médium. Najednou lidé zjišťují, že se tu dozvídají úplně jiné informace, protože jsem totálně cenzurovaný politik. Většinu v Radě ČT mají Babiš, Sobotka a Bělobrádek. To samé Český rozhlas. A oni dali pokyn, že Okamura nemá být vůbec zvaný. To je takový ksindl, že jsem to v životě neviděl. To je horší než za Kalouska. Já jsem jeho velký odpůrce, protože ta jeho asociální politika mne úplně  vytáčí. Protože ta jeho politika: já jsem bohatý, protože jsem schopný, a vy jste chudý, protože jste blbý – to fakt je síla. Ani miliardář si nemůže koupit všechny přístroje na všechny nemoci a čekat, až někdo z jeho příbuzných onemocní.“

Trestní odpovědnost. Až pak EET

„Já potřebuji mír, sociální smír, já potřebuji, aby všichni lidé byli spokojení, protože dokud tu bude bezpečná země, tak si v klidu mohu dělat svoji práci. Potom mi budou sem jezdit Japonci. Proto já mám velké propady, já mám velké problémy, protože kvůli migrační krizi se tu bojí. A teď si zas někdo může říkat, že to dělám zištně, že bojuji proti migrační krizi. Já už jsem zvyklý na všechno. Ti lidé kolem ČSSD jsou úplní blázni, hledají všude všechno, aby vás pomluvili,“ posteskl si Okamura a pokračoval: „Řeknu vám, proč jsme proti EET hlasovali. Řekl jsem Babišovi se Sobotkou jasnou věc – vy jste hlasovali proti své hmotné zodpovědnosti, abyste mohli krást. Vy miliardy ano, a na malé hnedka hupnete. Takže nejdřív vy si dejte hmotnou odpovědnost a pak zaveďme klidně EET. Ale tohleto pořadí. Nejdříve vy a pak další.“ Na to zazněl potlesk. „Protože ryba smrdí od hlavy. Ať nám Andrej Babiš ukáže podnikání bez pětimiliardové dotace ročně. Oni dál to tady mohou rozkrádat a předražovat. Naši poslanci chtějí, aby se DPH platilo až po proplacení faktury.“ „Správně!“ bylo slyšet  z lidu. „To znamená, DPH budete odvádět, až vám dodavatel zaplatí fakturu; a ten si ji bude moci nárokovat, až když vám ji zaplatí, nikoliv jako teď. Co byste tomu říkali?“ A opět potlesk, nyní ještě silnější.

„Kolik desetitisíců podnikatelů a živnostníků za uplynulých 25 let skončilo v platební neschopnosti, exekucích, dluzích za to, že slušně odvedli práci, a podvodník jim nezaplatil? A oni se ocitli ve finančních potížích. Ty slušné takto dvakrát potrestají. Za prvé, že musí odevzdat DPH z částky, kterou neobdrželi, a za druhé ke konci roku ještě daň z příjmu. To tedy ne! Před pěti lety EU svojí směrnicí umožnila, aby národní státy, jednotlivé členské země, přijaly zákon pro malé a střední podnikatele a živnostníky do ročního obratu 400 000 eur ročně, aby mohli platit DPH až po zaplacení faktury, protože ta druhotná  platební neschopnost se ukázala jako problém i v EU. Když jsem to navrhoval, už to měla Velká Británie, Slovinsko, jedna z pobaltských zemí a ještě jeden stát. Babiš se Sobotkou to zamázli.“

„Na krajské volby bychom v Plzeňském kraji šli v koalici se Stranou práv občanů (SPO), protože okamurovci a zemanovci jsou dobrá kombinace. Kdo prosazuje přímou demokracii? Kromě nás jen tři senátoři za SPO a pak se k tomu přihlásil prezident Zeman,“ odtajnil předvolební spolupráci na krajských volbách Okamura.

Jak se (ne)zbavit imigrantů

„Je EU nad naši vládu?“ zněl další dotaz. „Je tu Lisabonská smlouva, ve které jsme se zbavili části své suverenity,“ uvedl Okamura a věnoval se cizincům. „Platí tu zákon o slučování rodin, který jsem kritizoval už před dvěma roky. Když jeden z nich dostane v ČR povolení k pobytu, tak mohou být sloučeny rodiny, přijde 6 až 8 lidí. Vidíte to často kolem vietnamských večerek, jak tam bloumá nějaká vietnamská babička nebo dědeček, oni ani neví, kde jsou, neumí česky, ale ti mladí Vietnamci si prostě sloučili rodinu. Jeden islámský migrant rovná se  prakticky 4 až 8. Porodnost islámských žen podle statistiky z Francie je, že na jednu muslimskou ženu je v průměru 8 dětí. Na základě německých statistik je 80 procent těchto migrantů nebo potomků dlouhodobě nezaměstnaných. Vyznavači islámu jsou v Německu největšími příjemci sociálních dávek, je tam  největší kriminalita a 80procentní nezaměstnanost.

Z těch několika tisíc přijatých u nás bude v časovém horizontu třicet až čtyřicet tisíc. A bude nás to stát přibližně 10 miliard ročně – což je třetina toho, co stát vydává ročně a důchody. Krajské volby už budou referendem o této vládě. Jestli dopadnou tak, že bude volební účast dvacet procent, Sobotka a Babiš řeknou – děláme to dobře. Migranti nejdřív dostávají povolení k dlouhodobému pobytu. To se uděluje na pět let, respektive se prodlužuje po roce na maximální dobu pěti let a po pěti letech si můžou žádat o trvalý pobyt. Dlouhodobý pobyt ještě můžeme ukončit, trvalý pobyt už ne.

Proto je důležité, abychom po příštích volbách měli vládní odpovědnost, protože já slibuji, že ty dlouhodobé pobyty neprodloužíme a oni budou muset opustit Českou republiku. A tím tomu zamezíme. Pakliže bude pozdě, po dalších volbách, pak už budou mít trvalé pobyty a už je odtud nedostaneme nikdy,“ vysvětlil Okamura.  

Asociální sociální dávky

„Pobírám invalidní důchod na druhý stupeň a pobírám víc než kamarádka, která má třetí stupeň, má rakovinu, malé dítě. Jak je tohle možné?“ ptal se další člověk.

„Tenhle pokřivený sociální systém tady Babiš se Sobotkou schválně tolerují. Navrhuji, abychom razantně snížili přídavky na dítě, ale razantně zvyšme odpočty na dítě s tím, že od třetího dítěte by se i lidem vracely peníze. Tuto myšlenku mi vláda ukradla a už říkají, že to udělají takto. Náš návrh, tedy SPD, by nestál ani halíř navíc. Dnes je to tak, že celé obrovské skupiny nepřizpůsobivých obyvatel žijí na sociálních dávkách. Oni nepracují a ti, co pracují, jsou ždímáni jako ovce. My navrhujeme přeskupit tyto prostředky, razantně zvyšme odčitatelné položky od třetího dítěte, dokonce těm lidem plaťme, ale to jsou odečitatelné položky. Ti lidé by museli pracovat, alespoň  někdo z rodičů, ale razantně na úkor toho snižme přídavky na děti. Kde alespoň jeden z rodičů pracuje a chová  se řádně, ti na tom vydělají; a ti, kteří nepracují, na tom velice prodělají. Co teď předvedla vláda? Dobře, ukradli mi můj návrh, který tam dva roky ve Sněmovně říkám. Tyto skupiny lidí velmi volí především ČSSD a hnutí ANO. Oni jim drží ty vysoké přídavky na děti bez práce, takže ten vládní návrh je jednoznačně dražší. My to chceme přeskupit. My tomuto systému uděláme konec.“

Dostalo se i na poválečné reparace: „Jsme jeden z posledních států, který si nepožádal Německo, ať nám zaplatí těch 19 miliard poválečných amerických dolarů. My jsme si o ně nezažádali. A tady posloucháme, že budeme platit za uprchlíka 250 000 eur,“ zněl dotaz, na který odpověděl nestor českých střelců Jan Kůrka, který by podle svých slov ještě teď, ve svých osmdesáti, mohl být výborným snajperem, protože má stále pevnou ruku a dobré oko. „Naší stranou tato otázka skutečně hýbe. A pokud se dostaneme do Parlamentu, tak se do toho pustíme, i když je to velmi odvážné. Jsme zcela v právu a pan prezident říká, že toto maximálně podpoří. Je to šílený balík, který zůstal po válečných hrůzách. Ale co ten nešťastný člověk, co mluvil na srazu landsmanšaftu a chce je sem snad zas zpátky natáhnout?“ Odpovědí mu byl aplaus přítomných.

Přestřelka o Švýcarsku

Slečna z publika pak spustila menší slovní přestřelku. „Žila jsem tam čtyři roky. Lidé ze Švýcarska odjíždějí na Mallorcu, do Německa, protože nejsou schopni ze svého  důchodu tam ten život udržet.“ „Také  bychom chtěli odjet z našich důchodů na Mallorcu,“ glosoval Okamura. „To není ta pointa, vy byste prostě mohl odjet do Vietnamu, životní úroveň tady je jiná než ve Švýcarsku…,“ na to dívenka. „A co bych dělal ve Vietnamu, nevíte? Já jsem tam ještě nebyl,“ odvětil na to poněkud dotčeně Okamura.

„Jel byste tam za levnějším důchodem? A proč ne? Oni jezdí na Mallorcu, protože nemohou utáhnout důchody,“ popsala své vidění Švýcarska asi pětadvacetiletá mladá žena a vyčetla Okamurovi: „Vy tomu ale asi nerozumíte.“ „Čemu nerozumím? Kdyby český důchodce mohl mít skutečně takový důchod, aby mohl odjet do jiné evropské země a žít si dobře, tak bychom byli šťastnými lidmi.“

„To není pravda! To není ta pointa. Oni se musí stěhovat ze své země, kde mají své rodiny, protože s tím důchodem člověk jak v Čechách, tak ve Švýcarsku je schopen vyjít,“ nedala se dívka s cizím přízvukem. „V Čechách není schopen vyjít!“ kontroval Okamura. „A víte o tom, že ve Švýcarsku důchodci nevlastní byt, protože tam všichni žijí v nájmu?“ spustila Čecho-švýcarka. „To je možné, protože český důchodce nemá ani na ten nájem!“ opáčil Okamura. „Jsou tam čtyřikrát vyšší náklady,“ přitápěla mladá žena. „Já jsem ve Švýcarsku nežil, ale byl jsem tam a je to velmi drahá země. Já ale nevím, o čem mluvíme. Já tady prosazuji švýcarský model přímé demokracie, který by z naší země mohl udělat prosperující zemi. Mluvili jsme i o důchodech…,“ vysvětloval již mírně Okamura. „Ano, přímá demokracie je super, s tím souhlasím, ale mne zarazilo, že nemůžete srovnávat důchody, když náklady jsou tam několikanásobně vyšší.“

Bílé ovečky a zákaz zahalování

„...ano a životní úroveň je tam několikanásobně vyšší, takže s tím mnohem lépe vyjdou. Takže je to úplně jasné,“ na to Okamura. „Je a není! Lidi se stěhují pryč…,“ nepřestávala žena. „Víte, český důchodce se ani nemůže odstěhovat, protože na to nemá. Asi jste tu delší dobu nežila,“ na to kousavěji Okamura. „Víte o tom, že ve Švýcarsku žije takové množství cizinců, že je to důkaz, že to může fungovat?“ skočila na jiné téma neodbytná tazatelka. „Je to přesně naopak! Já vám odpovím otázkou – jaká strana vyhrála loňské volby v říjnu ve Švýcarsku?“ Protistrana evidentně tápala… „Neříkejte, že to nevíte, když jste tam žila…“ přisadil si Okamura. „Vyhrála to jejich národní strana,“ řekla se ztišeným hlasem mladá žena. „Ano, Švýcarská lidová strana. Strana se stejným programem, jako jsme my. Takže mi řekněte, proč volí stranu jako my, která je absolutně proti imigraci. A znáte ten jejich poslední plakát? To jsou ty bílé ovečky, které vykopávají ze švýcarské vlaječky tu černou!“ byl zcela konkrétní Tomio Okamura. „Ale v té zemi to funguje, nebyl tam jediný teroristický útok!“ stála si tvrdošině na svém tazatelka. „Vy ale mi neodpovídáte na otázku. Vyhrála strana, která je absolutně proti migrantům. Tato strana vyhrála ve Švýcarsku, je parlamentní stranou a je vládní stranou. Je to pravda?“ přešel předseda SPD do útoku. „Asi ano, ale…“

„Ne asi. Je to pravda,“ sklidil potlesk Okamura. „Takže Švýcaři rozhodli, že to soužití nefunguje optimálně. Ano, máte pravdu, Švýcarsko je plné cizinců, ostatně je to čtyřjazyčná země. Nevím, jestli znáte letošní rozsudek nejvyššího soudu, kdy švýcarský policista řekl alžírskému emigrantovi ‚ty špinavý migrante‘. Nižší soud jej odsoudil a řekl, že to je rasismus. Naštěstí vyšší švýcarský soud všechno pochopil, a řekl, že o žádný rasismus nejde. Tam na základě  referenda  občanů v italsky mluvícím kantonu Ticino  si odhlasovali, že zakazují zahalování na svém území.“ A zase potlesk. „Na základě toho byl přijat zákon a ten platí. Ve švýcarském kantonu Ticino, přestože tam jezdí 140 000 arabských turistů ročně, tak to vyhodnotili a je tam na nádražích tabule se zákazem zahalování. To je přímá demokracie, takto si to představuji.“

„Moje pointa byla, že to není tak růžové, jak to tady vykládáte,“ uzavírala očividně vykolejená holčina. „Japonci nevidí svoji zemi růžově, Němci také ne. Když v této zemi žijete, tak si lidé stěžují na různé věci. Byli bychom šťastnými důchodci, kdybychom se svými důchody vyžili třeba i v tom Chorvatsku! Bohužel k tomu máme hodně daleko…“ uzavřel spor Tomio Okamura.

„Co se bude dít dál, když bude mít opět většinu topka a ČSSD?“ byl další dotaz z auditoria.
„To je přece vaše demokratická volba. My nejsme ani radikálové, ani extremisté. My odmítáme radikalismus, extremismus, xenofobii, rasismus, jsme vrcholní demokraté. A co bude? Bude to jenom horší. Ale je to vaše volba. Já se můžu vrátit ke svému povolání. Pravda je ta, že jsem dovezl do ČR jen 1,2 milionu Japonců, takže mi jich ještě 129 milionů zbývá, takže já si to užiji,“ zabrousil ještě ke svému podnikání Okamura.

Být či nebýt? Raději pryč!

„Vystoupení z EU je velmi závažná věc. Členství v EU, to je  volný pohyb osob, služeb, kapitálu a zboží. Ale to je, i když nebudeme v EU, protože to je takzvaná smlouva EFTA. Jako Schengen. To jsou smlouvy, které jsou někdy souběžné. My když nebudeme v EU, tak nám vůbec nic nebrání, abychom uzavřeli tyto smlouvy a pokračovalo se ve volném pohybu osob, služeb, kapitálu a zboží. Já vám přímo tady garantuji, že to bude platit i dále. To by Volkswagen tedy dal německé vládě, kdyby nemohl vyvážet škodovky! A ty miliardy a stovky miliard investic západoevropských firem do České republiky! To by jim dali, to by je ani nenapadlo. Takže s tím počítejte automaticky.

Švýcarsko má s EU 220 smluv. Není to hodně. EU jenom za dobu našeho členství vyplodila tuším 350 000 stran zákonů.

A dotace?! Když vysvětlím tento přiblblý argument... dotace do školství, školy nebudou mít dotace. Dotace nerovná se kvalita výuky. Před naším vstupem do EU byli naši studenti v první desítce v matematice a dalším. Pak jsme z té první desítky vypadli a naopak jsou tam nečlenské zem, jako Jižní Korea, Čína, Japonsko. Členské země postupně z toho úplně vypadly. Je pravda, že zatím, cirka do roku 2020, více z EU dostáváme v absolutním čísle, než tam posíláme. My nevíme, kdy tam budeme více platit, než dostáváme. To záleží na tom, jestli do té doby se přijme nějaká nová země do EU, jaká bude situace v krachujícím Řecku.

Už teď je to nevýhodné! My tam pošleme peníze, které se vyberou od vás všech z daní, jenže ony se z Bruselu vrátí účelově vázané jen na určité účely. Kdybychom si ty peníze tady nechali, tak obec nebo město má priority: ne mít cyklostezku, ale postavit školu, domov důchodců nebo opravit školní jídelnu. Jenže ono nemůže, protože v tom roce vypsala EU dotace pouze na cyklostezku nebo na rozhlednu nebo na lavičku v parku. Navíc to musíte ještě kofinancovat. To znamená, není to pro vás prioritou, ale aby starosta ukázal, že také něco čerpá, tak se postaví rozhledny v údolí jako v Jihomoravském kraji u slovenských hranic. Přitom potřebovali chodníky nebo kanalizaci. Kdybychom si ty peníze tady nechali a neposílali do Bruselu, tak to město a obec to použije na skutečnou prioritní věc, a ne na to, co nám dávala EU v daném roce, a vůbec jsme to nepotřebovali. Navíc ještě to musíte  spolufinancovat, což je minusový výdaj, takže ti lháři, kteří říkají, že dostáváme z EU více, než dáváme, tak to tam nezapočítávají. Argument číslo dvě je, že z té dotace nejde přece celá částka na nákup té věci. Až v desítkách procent to jde na kontrolu a propagaci dotace.

Proto říkám, vystoupit z EU. Mimochodem, měli bychom samostatnou zahraniční obchodní politiku. Takže naše fabriky by mohly místo sankcí vůči Rusku tam vyvážet. Nějaká politika Britů, Francouzů a Američanů, co my z toho máme? To je již podruhé, poprvé to bylo za Havla, kdy řekl, že nesmíme s Ruskem obchodovat. Jakmile se stáhly naše fabriky z Ruska, tak okamžitě tam nastoupili Němci, Francouzi a zaplnili naše místa. To je ta jejich demokracie. Nemíchejme byznys s demokracií. Teď to samé. A co udělali Rusové? Začínají obchodovat s Čínou a my se tam budeme horko těžko vracet. Prostě dělat takovou obchodní politiku, která je výhodná pro naše občany,“ uzavřel odpověď Tomio Okamura.

Konvička, Bartoš, Bárta...

„Je tu ještě jedno hnutí, které se silně staví proti islamizaci a EU, které je reprezentováno pány Konvičkou a Hamplem, kteří zdrhli od bývalých pučistů, Černocha a spol. Neuvažujete o případné koalici? Jenom pro volby, aby se netříštily hlasy? Byla by škoda, kdyby spousta nasraných hlasů zůstala v koši,“ ptal se další přítomný.

„Vy to myslíte samozřejmě dobře, ale já tady nejsem pro srandu králíkům,“ rozohnil se Okamura. „Já s plnou vážností jsem šel do politiky a nedělám to pro nějakou srandu. Pakliže je někdo radikál a extremista, který říká, že bude muslimy mlít do masokostní moučky a stavět koncentráky, já s tím nechci mít ani na vteřinu nic společného. Druhá věc je, kdokoliv byl placen pučisty a zrádci z Úsvitu, který jsem vytáhl z bahna, nějakého zadluženého Černocha, který mi vrazil kudlu do zad, nepřipadá to v úvahu, protože ti lidé byli placeni Vítem Bárou z Věcí veřejných. A kdo jím byl jednou placen, a ty lidi znám, tak je to neskutečný rizikový faktor. Já už si nemohu dovolit puč, já to nechci. Já budu mít raději o dvě procenta méně, než aby mi první měsíc po volbách zase vrazili kudlu do zad. Jestli někdo nemá možnost výběru, představuje mimořádný rizikový faktor. Jinak já jsem ztratil přehled, vždyť tady vznikl Blok proti Islámu s velkým I, který pokračuje s pučisty, Černochem a Vítem Bártou, pak, jestli jste si všimli, Blok proti islámu s malým i. Já už jsem ztratil přehled, kdo s kým se tam hádá, takže to odmítám.“

„My jsme konsolidované hnutí s deseti tisíci přihláškami, 3500 členy, jedeme jak tank, navrhujeme zákony. Navíc oni jsou hrozně monotematičtí. To není řešení pro ČR, my máme komplexní program. Kdo chce být parlamentním politikem, musí umět číst zákony, analyzovat je, musí mít přehled z celého světa, ale nejen o islámu, ale i o důchodech, rodinách s dětmi, o daních, hospodářství, živnostenském podnikání, o sociálních věcech. To jim všechno chybí. Pro mne islám není hlavní téma. Pro mne je téma přímá demokracie a národní zájmy. Migrace je jen jedno z asi padesáti témat. Patriotismus posiluje národ, semkne jej. (potlesk). Pro nás toto velké téma je samozřejmé, ale máme další témata.

Oni si založili nějakou Alternativu pro Česko. Všimli jste si, že jsou za tím samí bývalí odeesáci? To se také musí vyjasnit. Já jsem spolupředkladatelem dvou ústavních stížností na prezidenta Klause ve věci amnestie. Od té doby mi Klaus nechce podat ani ruku. To bylo zvěrstvo, ta amnestie. Nechat těm zlodějům, podvodníkům ty nakradené majetky, to byl opravdu vrchol. Já tyto bývalé odeesáky, kteří spolu s Konvičkou založili Alternativu pro Česko, tak to opravdu nemůžu; a je vidět, že se chytají posledního stébla. Hledáme partnery, ale ne ty, kteří nás rozhádají, jsou propojeni s Vítem Bártou a jím jsou financováni. Do sněmovních voleb jde přímo jen SPD, protože  tady se už sčítá koalice,“ uvedl Okamura.  „A s Adamem Bartošem? Jestli chce navázat nějaký kontakt, ať přestane říkat, že je nevyřešená židovská otázka, nemává oprátkami. Já fakt s extremisty do toho nejdu. Já prosazuji tu nejryzejší formu demokracie, přímou demokracii,“ vysvětlil Okamura.

„Komunisté jsou divní, takoví proislámští, proto také nikdy nechtěli podporovat Zemana. Komunisté mají hrozně dobré vztahy v islámských zemích. Všimněte se, že se protiislámsky nevyjádří,“ upozornil na další zajímavou souvislost předseda SPD.

A na závěr Tomio Okamura uvedl: „Někde jsem napsal, že v podstatě to, že u nás bují zlo nebo nějaká nespravedlnost, je  vlastně vinou nás slušných, protože k těm nespravedlnostem mlčíme. Ta slušná většina k tomu mlčí, tak v podstatě dáváme průchod tomu zlu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …