Už není kauza Nagyová. Nečas ji překřtil na Ištvangate

17.07.2013 18:50

Podle bývalého premiéra Petra Nečase už není kauza Nagyová podle jeho bývalé pravé ruky, ale kauza Ištvangate. Vrchní státní zástupce Ivo Ištvan prý akorát provádí právnické experimenty.

Už není kauza Nagyová. Nečas ji překřtil na Ištvangate
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-premiér Petr Nečas

„Jak dlouho bude (vrchní státní zástupce Ivo Ištvan) provádět právnické experimenty?” ptá se Petr Nečas. Vrchní žalobce podle něj přivedl Česko na okraj ústavní krize. Teď už jen dojde na dehonestaci obviněných, když budou unikat odposlechy a části spisů.

„Od včerejška tu nemáme kauzu Nagyová, ale máme tu kauzu Ištvangate," dodal expremiér. Kauza prý připomíná čarodějnické procesy.

Jak už Nečas dříve řekl, vazební stíhání obviněných a výslechy svědků jsou podle něj uměle prodlužovány. „Zdržují, natahují a spoléhají na dovolené,” míní. Stejně tak zopakoval, že nejde o koluzní, nýbrž nátlakovou vazbu.

Co se týče vrchního státního zástupce Ištvana, ten podle Nečase mohl vše zosnovat jen proto, aby si „zachránil židli“. Podle připravovaného zákona o státním zastupitelství by totiž byl jeho úřad zrušen. Zmínil také vztahy mezi státními zástupci a některými ze soudců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …