Véčkaři se sjíždí v Hradci. Představí kandidáty na nového předsedu

12.05.2012 6:33

Věci veřejné (VV), které se snaží stabilizovat po odchodu vicepremiérky Karolíny Peake a části poslanců do nového politického subjektu, v sobotu představí kandidáty pro volbu předsedy strany. Určí je nominační konference v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Volit se bude také nová rozhodčí a revizní komise.

Véčkaři se sjíždí v Hradci. Představí kandidáty na nového předsedu
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Logo Věcí veřejných

VV v kongresovém centru Aldis odhlasují i termín volební konference, která zhruba za měsíc od představení kandidátů potvrdí zvoleného předsedu ve funkci.

VV odhlasují zkrácení Johnova předsednického mandátu

Členové strany by v sobotu měli odhlasovat rovněž zkrácení mandátu nynějšího předsedy Radka Johna a týmu jeho místopředsedů. Současný mandát měl vedení VV řádně vypršet zhruba za rok. Po zveřejnění kandidátů na předsedu budou o novém šéfovi strany rozhodovat její registrovaní příznivci v elektronické přímé volbě. Na rozhodnutí budou mít měsíc.

John tento týden uvedl, že pokud mezi kandidáty najde osobnost s dostatečně silnou sjednocující vizí, už do čela strany kandidovat nebude. Nový šéf strany bude znám v druhé polovině června.

Registrovaní příznivci strany zvolili Johna do čela VV přibližně před rokem, předseda tehdy svůj post obhájil. Následně v souladu se stanovami jmenoval tým svých místopředsedů. Z nich je ve vedení strany již jen Kateřina Klasnová. Novým místopředsedou byl nedávno zvolen šéf VV v Olomouckém kraji Jiří Kohout. Ostatní členové funkce z různých důvodů opustili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…