Ztrácí nervy. Má strach. Myslí si diváci OVM o Kalouskovi

24.06.2012 15:49

V dnešních Otázkách Václava Moravce se poměrně zapotil ministr financí Miroslav Kalousek. Jeho znejistění a ztráty obvyklé suverenity si všimli i diváci pořadu, kteří se zapojili do diskuse na sociální síti Facebook.

Ztrácí nervy. Má strach. Myslí si diváci OVM o Kalouskovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek a Bohuslav Sobotka v OVM diskutovali o zbavení imunity Vlasty Parkanové

"Proč je pan Kalousek tak strašně nervozní? Když je vlastně všechno v pořádku..." ptá se třeba uživatelka Facebooku vystupující pod pseudonymem Martinka Kay. "To je teda síla. Ještě chvíli a už se ministr rozbrečí strachy z policejního státu," dodává Richard Polešovský.

Vše o kauze CASA

A opravdu se zdálo, že ministr, jindy tolik "silný v kramflecích", chvílemi ztrácí pevnou půdu pod nohama a pod dotazy a naléháním Václava Moravce jej opouští obvyklá sebejistota.

Hoďte na Kalouska síť

Kalousek se vší silou snažil obhajovat Vlastu Parkanovou, která by měla být stíhána za údajně předražený nákup španělských letounů CASA. Nicméně diváky jeho vystupování a rétorika spíše přimněla k názoru, že podíl na případné vině nese i sám ministr.

Anketa

Souhlasíte s M. Kalouskem, že ČR hrozí policejní stát?

hlasovalo: 9593 lidí

"Ztrácí nervy. Má strach," zastává tento názor uživatel Jiří Stejskal. "Kalousek už cítí, že mu zvoní hrana ... jeho úšklebky a arogance, jeho rétorika ... to je katastrofa, jak se ve studiu chová," myslí si třeba Vladimír Pikora. Některé názory diváků i přitvrzují. "Hoďte na toho Kalouska síť, ať nemluví takové blbosti," můžeme si přečíst názor dalšího z diskutujících.

Co Miroslav Kalousek řekl v OVM

To je náš společný demokratický systém, na který teď policie dělá z mého pohledu zcela bezprecedentní útok.

Neexistuje v tomto případě zákonná povinnost zadat si nezávislý posudek na cenu obvyklou, což by vyšetřovatel při své právní praxi vědět mohl.

Zcela důsledně musíme vyšetřit, co vedlo policii k tomu, že se dopustila naprosto nepravdivého a vylhaného obvinění.

Já jenom říkám zcela odpovědně a vážně, že v tom obvinění je právní logický a odborný nesmysl.

Já jsem pevně přesvědčen, že státní zastupitelství v určité fázi to musí zastavit, protože to není prostě kriminální čin.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …