Socialisté vybízejí: Klikněte, Dobeš deformuje školství

26.01.2012 21:04

Mladí národní socialisté i strana Národních socialistů – levice 21. století podle svých prohlášení podporují protesty studentů i akademické obce proti navrhované vysokoškolské reformě ministra Josefa Dobeše.

Socialisté vybízejí: Klikněte, Dobeš deformuje školství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti

"Jsme přesvědčeni, že takto významná změna systému si vyžaduje hlubokou diskusi. Ministrův reformní záměr neznamená pro české vysoké školství reformu, ale deformu," uvádí materiál, který mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

"Z tohoto důvodu dnes Mladí národní socialisté na internetu spustili jednoduchou formu internetové petice, jejímž prostřednictvím chceme dát široké veřejnosti prostor pro vyjádření nesouhlasu se záměry ministra školství Dobeše," uvádí text dále.

Návštěvník stránek DobesovaDeforma.cz má podle jejich autorů možnost prostřednictvím jednoho kliknutí projevit svůj občanský nesouhlas s deformou vysokého školství vedenou Josefem Dobešem. "Protože jsme přesvědčeni o nutnosti diskuse, návštěvníci stránek mají možnost zaslat ministrovi formou e-mailu i osobní krátký vzkaz," doplňuje tisková zpráva prozatímního předsedy Mladých národních socialistů Martina Palouše.

Ministra Dobeše pro plánové kroky, v nichž ho podporuje i prezident republiky Václav Klaus, kritizuje zejména akademická obec. Prorektor pro rozvoj Univerzity Karlovy Stanislav Štěch minulý týden uvedl, že české vysoké školy žádné reformy nepotřebují.

"Neznám jediný argument, že by školné zlepšilo motivaci," uvedl k nejpalčivějšímu bodu zmiňované reformy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…