AČCKA: Během ledna lze čerpat největší slevy na letní zájezdy

06.01.2023 17:56 | Tisková zpráva

Průměrná cena prodaného zájezdu se zvýšila o pět až sedm procent kvůli vyššímu zájmu o kvalitnější služby.

AČCKA: Během ledna lze čerpat největší slevy na letní zájezdy
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

V současné době, během ledna, vrcholí největší vlna slev a bonusů v rámci prodejů letních pobytů. Nejvyšší slevy - přes 20 % - byly v minulosti poskytovány při nákupu zájezdu do konce prosince. Některé cestovní kanceláře letos svou First minute nabídku slev okolo 15 % ze standardních cen zájezdů prodloužily do ledna. Vedle finanční slevy poskytují cestovní kanceláře a agentury další bonusy, jako nízká záloha (1-2 tis. Kč /os.), dítě zdarma, parkování na letišti zdarma, možnost změny destinace či posunutí termínu pobytu bezplatně apod.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Zájem ze strany českých turistů o letošní letní dovolenou je dle očekávání střídmý, avšak při meziročním srovnání nadále evidujeme rostoucí trend prodejů. V českých CK/CA nakupují zákazníci letecké zájezdy nejvíce do Řecka, Egypta, Španělska, Turecka, Tuniska a Bulharska. Autobusové zájezdy a pobyty na vlastní dopravu jsou prodávány nejčastěji do destinací Itálie, Rakousko, Chorvatsko a Maďarsko. V nabídce cestovních kanceláří lze opět nalézt „staronové“ destinace jako Albánie, Maroko či egyptská Taba.

Cestovní kanceláře a agentury evidují také návrat zájmu o poznávací zájezdy do exotiky, který je již ve srovnatelné výši jako před pandemií.

Zvyšování cen probíhalo již v loňské sezóně. Pro letošní sezónu 2023 se průměrná prodejní cena zájezdu zvýšila přibližně o 5-7 %, a to především z důvodu vyššího zájmu českých zákazníků o kvalitnější a tím dražší služby. Průměrná cena prodaného pobytového zájezdu v českých cestovních kancelářích a agenturách činila v r. 2022 okolo 19.000 Kč/os. s leteckou dopravou a 10.000 Kč/os. s autobusovou dopravou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…