AČCKA: Zimní dovolené na horách jsou letos v kurzu - cestovní kanceláře počítají s 3% nárůstem prodejů

24.11.2016 9:42

Letošní prodeje lyžařských zájezdů se v současné době vyvíjejí velmi dobře, cestovní kanceláře očekávají rostoucí zájem českých lyžařů + 3 %. Letos v zimě budou dovolené na horách v kurzu. Po loňské sezóně, kdy nasněžilo víceméně až v polovině ledna, je po lyžování hlad a Češi s nákupem zimní dovolené začali letos dříve. Lyžařské pobyty, ať v ČR či v zahraničí, na nejfrekventovanější termíny - zejména na Silvestra a jarní školní prázdniny, se postupně vyprodávají. Především skupiny, početnější rodiny či rodiny cestující pospolu si musí termíny blokovat s předstihem.

AČCKA: Zimní dovolené na horách jsou letos v kurzu - cestovní kanceláře počítají s 3% nárůstem prodejů
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Vše záleží ovšem na počasí a sněhových podmínkách, prodeje tak budou pokračovat i po Vánocích, avšak výběr bude značně omezený. Zejména ti, kteří chtějí vyrazit na zkrácený pobyt, by se neměli rozhodovat dlouho. Ubytovatelé totiž jednoznačně upřednostňují týdenní hosty. Nyní jsou v nabídce i předvánoční zkrácené pobyty – v Rakousku na ledovcích či v italských střediscích, které poskytují výhodné balíčky – např. ubytování a skipas na 4 dny v ceně tří dnů. V Itálii je před Vánoci nejoblíbenější Livigno, které je bezcelní zónou a ideálním místem pro vánoční nákupy.

V loňské sezóně cestovní kanceláře zaznamenaly v prodeji lyžařských zájezdů nárůst zájmu o pobyty v Itálii (cca + 3 %). Letos lze očekávat nárůst v podobné výši. U cestovních kanceláří vybírají čeští lyžaři pobyty na 5 - 8 dní do Itálie, včetně ubytování se snídaní či s polopenzí, s dopravou, skipasem a ideálně s wellness. Naopak do Rakouska cestují většinou na prodloužený víkend (2 - 4 noci) a s vlastní dopravou. U cestovních kanceláří a agentur tak objednávají pouze ubytování. Rakousko představuje zimní destinaci spíše "na poslední chvíli", preferované individuálními lyžaři. Proto v prodejích u cestovních kanceláří jednoznačně vedou italská střediska.

Nejvyhledávanější jsou střediska Passo Tonale, Val di Fiemme, Monte Bondone a Livigno. V Rakousku navštěvují čeští lyžaři nejvíce Nassfeld a Zillertal - Hintertux, Kaprun a Brixental. Z dalších zemí jsou v zimě navštěvovány Francie, Švýcarsko a Slovensko.

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) je české profesní sdružení subjektů cestovního ruchu, založené v roce 1991, které má v současné době více než 250 členů z řad subjektů cestovního ruchu. AČCKA, jako jediný zástupce za Českou republiku, je také členem ECTAA - asociace sdružující národní asociace cestovních kanceláří a cestovních agentur zemí Evropské unie (ZDE), účastní se zasedání a své členy pravidelně informuje o aktuálním dění z oblasti evropské legislativy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…