AOPK ČR: Brožura „Žako v CITES I“ není oficiální publikací orgánů CITES v ČR

13.01.2017 11:23

V prosinci 2016 byla serverem Ararauna.cz zastoupeném Janem Potůčkem vydána brožura Žako v CITES I. Nové povinnosti pro chovatele.

AOPK ČR: Brožura „Žako v CITES I“ není oficiální publikací orgánů CITES v ČR
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

V prosinci 2016 byla serverem Ararauna.cz zastoupeném Janem Potůčkem vydána brožura Žako v CITES I. Nové povinnosti pro chovatele. Upozorňujeme, že ačkoliv brožura obsahuje přetisk Informace z webu Ministerstva životního prostředí k registraci, vydávání výjimek ze zákazu obchodních činností a vývozu papouška žaka do třetích zemí a dále rozhovory se zástupci Agentury ochrany přírody a krajiny ČR a České inspekce životního prostředí k dané problematice, nejedná se o oficiální publikaci, jež by vznikla ve spolupráci s výše uvedenými orgány ochrany přírody v ČR.

Publikace ve svých dílčích kapitolách (zejména kapitolách Registrace žaka krok za krokem, Volné létání a cestování s žaky v CITES a Obchodování s papoušky žako po vstupu do CITES I) obsahuje značné množství chyb a nepřesností, které mohou vést v konečném důsledku k dezinformaci chovatelské veřejnosti ve vztahu k novým postupům souvisejícím s přeřazením uvedeného druhu do přílohy I k CITES. Proto doporučujeme všem chovatelům žaka, aby při ověřování postupů dalšího nakládání s exempláři uvedeného druhu vycházeli především z oficiálních informacíposkytnutých orgány CITES v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…