AZP: Sušičky na lyžáky? V Alpách samozřejmost, na českých horách výjimka

26.10.2017 21:47

Lyžařská sezóna je za dveřmi, horské hotely a penziony se připravují na přívaly sněhu i turistů, a již v těchto týdnech tak vrcholí boj o zákazníky. Ti mohou v současnosti už i v tuzemsku počítat s „alpským“ komfortem včetně wellnessu, jeden detail však stále většinou postrádají: sušičky na lyžařské boty. Zatímco v Rakousku či Itálii toto zařízení již patří ke standardní výbavě, v Česku jde o dosud nepříliš rozšířenou novinku.

AZP: Sušičky na lyžáky? V Alpách samozřejmost, na českých horách výjimka
Foto: AZP
Popisek: AZP - logo

Jak přes noc vysušit lyžařskou obuv, aby byla už ráno připravena k použití? To může být zejména při celodenním lyžování docela složitý úkol. Zcela spolehlivě ho však vyřeší jednoduchá nerezová konstrukce s elektrickým ohřevem a nastavitelnou dobou vysoušení. Kvalitní sušičky navíc bývají vybaveny nuceným prouděním ohřátého vzduchu, což zabraňuje tvorbě teplého vlhkého prostředí a množení bakterií. Další výhodou těchto zařízení je vysoká variabilita. Stavebnicová konstrukce umožňuje osadit přesně tolik sušicích jednotek, kolik je potřeba nebo kolik se vejde do místnosti.

„Zatímco v Alpách už jsou sušičky na lyžařské boty samozřejmostí, v Česku se většinou suší boty pod radiátorem nebo se prostě jen odkládají do skříněk. Funkce lyžárny ani její estetický dojem tak nejsou zrovna oslňující. Lyžárna přitom bývá často první místností, kterou návštěvník horské chaty spatří. Sušičky jsou dle mého názoru zajímavým detailem, který posílí kvalitu hotelu či penzionu a zejména náročným lyžařům velmi zpříjemní pobyt,“ říká Jaroslav Salava, jednatel společnosti AZP, která vyrábí několik druhů sušiček obuvi.

V nabídce AZP jsou jak klasické nerezové sušičky, tak sušičky s povrchovou úpravou komaxit. Právě ty lze doplnit o tzv. vyvíječ ozónu, který ničí choroboplodné zárodky. „Zařízení je však nutné používat v dobře větraných prostorech, aby nedocházelo k nadlimitní koncentraci ozónu,“ upozorňuje Jaroslav Salava. Součástí portfolia AZP je také sušička oděvů, která zkracuje dobu sušení na jednu třetinu.

AZP je tradiční výrobce nerezové sanitární techniky, který v současnosti člení svou produkci do 5 sekcí. Mezi ty nejdůležitější patří aqua program, který zahrnuje automatické pisoáry a bezdotykové baterie, a nerezový program, pod který spadají nerezové pisoáry, žlaby či umyvadla, ale také dezinfekční zóny a turnikety. Společnost dále vyrábí mincovní automaty a vybavení pro kempy, antivandalové sociální zařízení a další nerezové sanitární produkty na zakázku. Firma AZP disponuje vlastním inovačním centrem a vyznačuje se mimo jiné tím, že dodnes staví převážně na poctivé ruční práci. Díky tomu je velice flexibilní a dokáže na míru přesně podle požadavků zákazníka vyrobit prakticky jakýkoliv nerezový produkt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…