Agentura pro podnikání a inovace zahájila příjem žádostí o dotace na výzkum, vývoj a inovace pro malé a střední podniky

30.06.2020 20:29

Připraveno je 200 milionů korun.

Agentura pro podnikání a inovace zahájila příjem žádostí o dotace na výzkum, vývoj a inovace pro malé a střední podniky
Foto: API
Popisek: Agentura pro podnikání a inovace, logo.

Agentura pro podnikání a inovace (API), zprostředkující subjekt Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK), dnes zahájila příjem žádostí o dotace v rámci „Výzvy IV programu podpory Proof of Concept“. O dotace, které jsou určené na rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace, mohou žádat malé a střední podniky. Výzvu vyhlásilo 29. června 2020 Ministerstvo průmyslu a obchodu, které je řídicím orgánem OP PIK. Žádosti bude API přijímat do 30. října 2020. Pro zájemce je připraveno celkem 200 milionů korun. 

„Cílem výzvy je podpořit malé a střední podnikání a rozvíjet jejich konkurenceschopnost pro další tržní uplatnění. Program zajišťuje rozvoj předávání znalostí mezi výzkumnými organizacemi a podniky, které mohou výsledky výzkumu uplatnit v praxi a posiluje tak vazby mezi výzkumnou a aplikační sférou, říká Lukáš Vymětal, generální ředitel Agentury pro podnikání a inovace a doplňuje: „Úspěšný projekt by měl zahrnovat nápad nebo rozpracovaný výzkum, který ukazuje nový směr pro možné budoucí obchodní využití.“ 

Podpora je určená pro aktivity s ověřením technické proveditelnosti výzkumu a vývoje s potenciálem výsledek výzkumu zhodnotit na trhu, nebo finální dopracování výzkumu a vývoje s přípravou jeho komerčního využití. Žadatelé mohou na jeden projekt čerpat dotaci ve výši až 10 milionů korun na mzdy, náklady na materiál, konzultační a externí odborné služby a další. Podrobné informace o aktuální výzvě jsou dostupné ZDE.

Aktivity programu mají přímou vazbu na strategický cíl Národní výzkumné a inovační strategie pro inteligentní specializaci České republiky „Zvýšit míru podnikání ve společnosti s důrazem na zakládání nových rychle rostoucích firem“. Jde především o vzájemnou provázanost s typovými aktivitami, projekty nebo operacemi specifického cíle „Zvýšit počet nových firem usilujících o inovace, zejména vyšších řádů“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…