Aplikace ČSOB a Era smartbanking umožňuje zaplatit faktury přes QR Platbu

18.03.2013 16:40

S nejnovější verzí ČSOB a Era smartbankingu lze faktury uhradit pouhým načtením grafického QR kódu, ať už je v elektronické či tištěné podobě. Klientovi následně stačí pouze zkontrolovat předvyplněná data a už jen potvrdit transakci zadáním PIN. Další novinkou je možnost okamžitě si navýšit či snížit limit na platební kartě či si kartu zablokovat.

Aplikace ČSOB a Era smartbanking umožňuje zaplatit faktury přes QR Platbu
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

„S QR Platbou se klienti mohou setkat na vyúčtováních a fakturách od svých dodavatelů. Například všechny faktury od společnosti T-Mobile jsou od března doplněny QR kódem pro jednodušší placení. Jde o platební údaje z daného vyúčtování, které jsou uložené v grafickém čtverečku neboli QR kódu. Díky nové funkci nyní uživatelům ČSOB a Era smartbankingu stačí, aby tento kód načetli pomocí fotoaparátu chytrého telefonu. Sami tedy vůbec nemusí platební údaje vypisovat a už jen platbu po kontrole odešlou do banky ke zpracování,“ říká Jan Vimr, výkonný manažer Vývoje finančních služeb ČSOB a Ery a dodává: „Časem se QR kódy budou objevovat třeba na plakátech k zakoupení vstupenek na koncert nebo pro objednání zboží přímo z letáku ve schránce. Navíc na našich stránkách připravujeme formulář, aby si vlastní QR kód mohl lehce vytvořit kdokoliv.“

Mimo integrace QR (Quick Response) čtečky přináší ČSOB a Era smartbanking i další vylepšení. Uživatelé mohou nově aktivně obsluhovat své platební karty. Například v situaci, kdy potřebuje klient jednorázově zaplatit větší částku, než mu dovoluje limit, lehce si přes SmartBanking upraví jeho výši, která se ihned projeví a po nákupu si může limit opět vrátit na původní hodnotu.

ČSOB a Era smartbanking také čerstvě nabízí variantu v anglickém jazyce.

Za prvních 14 měsíců provozu si aplikaci stáhlo přes 114 tisíc uživatelů, přičemž počet aktivních uživatelů je přibližně 65 tisíc. Klienti provedli transakce v objemu za více než 5 miliard korun. Lidé na aplikaci nejvíce oceňují její jednoduchost a použitelnost prakticky kdykoli a kdekoli. Díky tomu je ideální pro aktivní lidi, kteří potřebují mít své finance neustále pod dohledem.

Aplikace je dostupná pro systémy iOS (iPhone, iPad), Android a od poloviny loňského roku také pro Windows Phone, dále je optimalizovaná i pro tablety. Od března 2013 je aplikace ČSOB a Era smartbanking nově přístupná i pro zařízení s operačním systémem Windows 8.

Více informací a odkazy na stažení aplikace:

ČSOB http://www.csob.cz/smartbanking
Era http://www.erasmartbanking.cz/

Era a Poštovní spořitelna jsou obchodní značky Československé obchodní banky, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSOB

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…