ArcelorMittal Ostrava: Nežádáme o velkoplošné kácení dřeva

16.06.2017 12:00

Prohlášení ArcelorMittal Ostrava, a.s. k petici proti vykácení dřevin ve Frýdku-Místku

ArcelorMittal Ostrava: Nežádáme o velkoplošné kácení dřeva
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Není pravda, že jsme požádali o velkoplošné kácení dřevin na parcele 5190/1 v sousedství našeho areálu ve Frýdku-Místku. Naše dceřiná společnost ArcelorMittal Technotron s.r.o.  požádala dne 9. 3. 2017  dopisem  Lesy České republiky, s. p. o povolení pokácení pěti kusů suchých stromů nacházejících se nad jejím vlastním výrobním areálem. Dne 17. 5. 2017 nám byla doručena odpověď ze strany Lesní správy Frýdek-Místek, že po provedení kontroly bylo rozhodnuto, že kolem plotu a rovněž i nad ním bude provedena těžba z důvodu ochrany osob a majetku (bude odtěžen pás od plotu směrem nahoru mezi mladšími porosty). Porost bude nejprve vysvěrkován a následně nabídnut pomocí aukcí dřeva k těžbě.

Z výše uvedeného je jasně patrné, že náš požadavek na kácení je omezen pouze na pět stromů a nejedná se tedy o velkoplošné kácení na parcele 5190/1, jak je uvedeno ve zprávě.

Rádi bychom upozornili,  že závod ve Frýdku-Místku se díky zastavení výroby tepla na staré uhelné teplárně stal jedním z nejekologičtějších hutních podniků působících na území statutárního města Frýdek-Místek. Díky této ekologické investici jsme snížili roční emise oxidu síry o cca 200 t, oxidu dusíku o 60 t a tuhé znečišťující látky poklesly o 1,2 t. Z hlediska odpadů jsme dokázali snížit produkci nebezpečných odpadů o cca 100 t ročně a ostatní odpady meziročně poklesly o cca 1 200 t ročně. Zastavením provozu teplárny jsme rovněž výrazně snížili hlukovou zátěž v okolí našeho závodu. Náš závod se jako jeden z prvních v republice můžu pyšnit kompletně provedenou sanací celého výrobního areálu v rámci akce odstranění starých ekologických zátěží vzniklých před privatizací.

Barbora Černá Dvořáková, tisková mluvčí ArcelorMittal Ostrava a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…