Armáda ČR: Poslední skupina příslušníků 10. strážní roty BAF je zpět v ČR

04.11.2018 17:43

V sobotu 3. listopadu v odpoledních hodinách přiletělo armádním speciálem posledních 21 příslušníků 10. strážní roty BAF v operaci Resolute Support do České republiky. Skončila tím pro ně více než půlroční zahraniční operace v Afghánistánu.

Armáda ČR: Poslední skupina příslušníků 10. strážní roty BAF je zpět v ČR
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Hlavním úkolem strážní roty bylo provádět bezpečnostní opatření v bezpečnostní zóně základny Bagram v rámci společných operací s americkými, gruzínskými a afghánskými partnery. S cílem zamezit nepřátelským aktivitám namířeným proti základně prováděli zejména patrolování na vozidlech.

Na kbelském letišti velitele 10. strážní roty BAF kapitána Viktora Patiu a dvě desítky vojáků přivítal ředitel Společného operačního centra MO (SOC MO) generálmajor Jiří Verner spolu s velitelem 4. brigády rychlého nasazení plukovníkem gšt. Romanem Náhončíkem a velitelem 42. mechanizovaného praporu podplukovníkem Danielem Cekulem. „Děkuji za vaší dobře odvedenou práci. Přeji vám brzký návrat domů a k domovským útvarům a těším se, až se s vámi a s celou 10. strážní rotou setkám na slavnostním nástupu po návratu ze zahraniční operace,“ uvedl generál Verner.

„Tahle mise byla náročná a stála tuhle jednotku cenu nejvyšší. Vy jste ale svou misi v Afghánistánu splnili. Vzpomínky na vaše kolegy zůstanou nám všem,“ doplnil podplukovník Cekul.

V úterý 23. října 10. strážní rota předala operační úkol 11. strážní rotě postavené na základě 74. lehkého motorizovaného praporu z Bučovic.

Jádro 10. strážní roty BAF tvořili příslušníci 42. mechanizovaného praporu „Svatováclavského“ z Tábora. Doplněni byli o vojáky ze 4. brigády rychlého nasazení Žatec, 53. pluku průzkumu a elektronického boje Opava, 15. ženijního pluku Bechyně, 22. základny vrtulníkového letectva Sedlec, Vícenice u Náměště nad Oslavou, 103. centra CIMIC/PSYOPS Olomouc a Agentury vojenského zdravotnictví z Hradce Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…