Armáda ČR: Praporu pěší roty aktivních záloh KVV Praha požehnal vojenský kaplan Petr Fiala

22.11.2017 22:14

Deset let poté, co pěší rota Aktivní zálohy Krajského vojenského velitelství Praha – Středočeský kraj získala z rukou tehdejšího hejtmana prapor, se dočkal slavnostního žehnání. Samotný akt provedl vojenský kaplan Posádkového velitelství Praha major Petr Fiala za přítomnosti čestných hostů.

Armáda ČR: Praporu pěší roty aktivních záloh KVV Praha požehnal vojenský kaplan Petr Fiala
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Žehnání praporu se zúčastnil ředitel sekce rozvoje a plánování schopností MO generál Ladislav Košner, armádní generál v záloze Jiří Šedivý, který v letech 2002 až 2004 stál u prvních dobrovolných vojenských cvičení, která probíhala v posádce Strašice, dále ředitel odboru obranných příprav sekce rozvoje a plánování schopností MO plukovník generálního štábu Petr Gajdoš a také poslankyně Jana Černochová.

„Jsem hrdý na naše vojáky, kteří sami přišli s nápadem nechat svůj prapor požehnat. V loňském roce jsme o tomto kroku hlasovali. Pro žehnání se vyslovila nadpoloviční většina. Pro vojáky je to velmi důležitý akt, který prohlubuje hrdost a čest pod tímto praporem sloužit,“ sdělil ředitel Krajského vojenského velitelství Praha plukovník Roman Tkačík.

Dělostřelci pomohli

Ocenil také pomoc partnerského útvaru 13. dělostřeleckého pluku Jince, jmenovitě plukovníka Ivana Mráze a jeho týmu profesionálních vojáků, kteří pěší rotě AZ KVV Praha poskytli zázemí a služby.

Žehnání praporu se uskutečnilo v průběhu vojenského cvičení pěší roty na posádkovém cvičišti Brdy za účelem rozvoje vojenských schopností a dovedností. Vojáci trénovali taktickou přípravu, díky které se ještě zlepší v propátrávání, hlídkování, pozorování a zaujetí rozmístění mimo boj v prostoru odpovědnosti po dobu 72 hodin za zhoršených klimatických podmínek.

Dalším důležitým úkolem byly střelby z organických zbraní, řízení automobilové techniky a zvýšení schopností v logistické, ženijní a zdravotnické podpory v rámci odborných výcviků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…