Armáda převzala první balíčky Care Packages, ty potěší vojáky v Afghánistánu

12.12.2016 7:33

Cukrovinky, konzervy, vakuované uzeniny, časopisy, ale také vánoční přání a obrázky od dětí byly obsahem balíčků tzv. Care Packages, které za několik dní poputují za českými vojáky do Afghánistánu. Tradice zasílání anonymních balíčků, kterou občané dávají najevo, že si váží práce vojáků v zahraničí, se ujala i v České republice.

Armáda převzala první balíčky Care Packages, ty potěší vojáky v Afghánistánu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čeští vojáci vracející se z mise v zahraničí

Pro jednodušší komunikaci dárců vznikla na facebooku skupina Podporujeme vojáky AČR, jejíž členové si tak začali vyměňovat zkušenosti se zasíláním balíčků. Armáda České republiky tuto skupinu oslovila a nabídla ji spolupráci. Ve středu 7. prosince 2016 tak přijela jedna z organizátorek Dana Lišková Švábová se svými přáteli do Pardubic, aby předala balíčky Centru zabezpečení zahraničních operací a mimořádných stavů. To zorganizuje jejich dopravu vojenským speciálem do mise.

Pro nasazené vojáky je velmi důležité, aby věděli, že si naši občané váží toho, co dělají pro vlast. Hmatatelné spojení s domovem v podobě drobností typických pro naši zemi je pro ně velmi důležité.

Balíčky obsahují vánoční pozdravy

Jak uvedla Dana Lišková Švábová, zasláním balíčků chtějí vyjádřit sounáležitost s vojáky, poděkovat jim a ukázat, že si váží jejich práce. Pomoc armády ji potěšila: „Jsme rádi, že nám armáda vyšla vstříc a balíčky vojákům do mise dopraví. Oceňujeme její podporu a doufáme, že budeme v další spolupráci pokračovat.“

Tradice Care Packages (pečujících balíčků) sahá hluboko do historie, konkrétně do období konce druhé světové války, kdy kvůli neuskutečněné invazi do Japonska zbylo velké množství potravinových dávek.  Přebytky odkoupili občané a poslali je vojákům do Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…