Asociace exportérů: Nevstupujme do tzv. bankovní unie

16.10.2012 8:13

Výzva vládě ČR.

Asociace exportérů: Nevstupujme do tzv. bankovní unie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Vyzýváme představitele vlády – premiéra české republiky, ministra financí, ministra zahraničních věcí a všechny další kompetentní osoby, aby všemi dostupnými prostředky zabránili vstupu naší republiky do tzv. bankovní unie. Bezprostředně by mohlo dojít k přímému ohrožení zdraví nejvýznamnějších bank na našem trhu a potažmo i většiny proexportně orientovaných společností, které se zásadním způsobem podílejí na tvorbě HDP. Naše banky již jednou prošly očistnou kůrou, která stála daňové poplatníky více než 500 mld. Kč.

Nedopusťte, aby se tato situace s pravděpodobně ještě mnohem horšími ekonomickými dopady opakovala, a aby domácí finanční sektor či dokonce domácí veřejné finance musely nést břemeno úhrady nákladů za nezodpovědné chování finančních institucí v jiných zemích Evropské unie. Nepřipusťte, aby pravomoce reguláora bankovního trhu přešly do jiných rukou, než je Česká národní banka, jejíž management opakovaně v dobách krize i po ní prokázal vysokou erudici a mimořádnou citlivost při řešení složitých inflačních i kurzových problémů. Důvodně se obáváme, že vznik tzv. bankovní unie by mohl vést až k eutanazii českého bankovnictví.

Výbor Asociace exportérů

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…