Asociace krajů ve spolupráci s TSB rozvezla do regionů respirátory a roušky pro řidiče ve veřejné dopravě

26.03.2020 11:44

Řidiči ve veřejné linkové dopravě a v MHD, kteří jsou v denním kontaktu s cestujícími, dostanou ochranné prostředky, zajištěné ministerstvem dopravy. Do regionů je v předchozích dnech rozvezli zástupci Asociace krajů ČR ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti.

Asociace krajů ve spolupráci s TSB rozvezla do regionů respirátory a roušky pro řidiče ve veřejné dopravě
Foto: Asociace krajů ČR
Popisek: Asociace krajů ČR

Jedná se celkem o 48 tisíc kusů respirátorů FFP2 a 19 tisíc roušek. V regionech by si je měli převzít dopravci, kteří rozdělí ochranné prostředky mezi řidiče střídající se ve službách.

„První závoz proběhl do Středočeského kraje, Jihočeského kraje, Plzeňského kraje, Karlovarského Ústeckého a Libereckého kraje v úterý 24. března. Den poté následovala druhá vlna dodávky do Prahy, Kraje Vysočina, Jihomoravského kraje, Zlínského kraje, Moravskoslezského kraje, Olomouckého kraje, Pardubického a Královehradeckého kraje. Děkujeme Týmu silniční bezpečnosti, který Asociaci krajů zapůjčil vůz a usnadnil nám tak rozvoz potřebných ochranných prostředků po celé republice, “ informoval zástupce ředitele Kanceláře Asociace krajů Radek Polma.

Bez ochranných prostředků ale nezůstanou ani pracovníci v železniční dopravě, které vybaví přímo Ministerstvo dopravy ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…